Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon gillar att spela handboll

/

Jenny Tell har spelat handboll i nio år och vill börja golfa igen.
18-årsdagen inleds med handbollsmatcher i Strömsund. Därefter ska hon fira sin födelsedag.

Annons

Hur skulle du presentera dig för en intressant person på en fest?

– Jag skulle nog vänta ett tag med att gå fram men väl framme skulle jag säga ett glatt hej och försöka ta reda på lite om personen, alltså vart hen går i skola eller annat.

När satte du dig på tvären senast?

– Jag är ganska envis och det blir ofta att jag sätter mig på tvären (haha). Jag vill väldigt gärna ha allt på mitt sätt och om det inte blir så kan jag bli ganska sur, fast på ett ganska lätt sätt. Det är inte så att jag går i väg eller blir riktigt arg utan jag blir mest tyst och försöker inte säga så mycket mer.

När gav du dig senast?

– Även fast jag blir ganska envis flera gånger så orkar man inte alltid hålla på att sätta emot så det blir vid små tillfällen som egentligen inte spelar någon roll att jag ger mig och bara följer med strömmen, så att säga. Jag kan bli sur om man bråkar men aldrig särskilt länge om det inte är något riktigt bråk. Om det bara är lite småtjafs så brukar jag försöka säga något lättsamt efter och lätta upp stämningen genom att prata typ glatt med någon annan.

Vad i din bakgrund berättar om vem du är i dag?

– Oj ... Jag är väldigt förändrad sedan jag var liten. Fast att jag är envis sitter nog kvar. Jag har spelat handboll i typ nio år (?) så det är nog vad som sitter kvar mest.

Engagemang du skulle du utöka respektive minska?

– Jag skulle väldigt gärna vara mer motiverad till att plugga, det blir hellre att man kollar serier, pratar med vänner eller vad som helst förutom att plugga. Det kan bli att jag hellre städar än pluggar. När jag var liten så brukade jag, mamma och min brorsa gå ut och golfa under somrarna och nu har det blivit lite bortglömt och jag skulle gärna vilja hitta tillbaka till det.

Om du fick ändra en sak med dig själv, vad skulle det bli?

– Jag är ganska nöjd ändå men om det är kroppsligt skulle jag gärna bli lite kortare (rockar lite väl högt med mina 174 centimeter) och mentalt eller vad man ska säga skulle vara att jag skulle vilja vara mer motiverad i mina studier.

När var du riktigt lycklig senast?

– Riktigt lycklig var jag när jag var med mina underbara tjejkompisar i Turkiet på semester i början av sommaren. Det var första resan utomlands utan mina föräldrar och vi hade det så underbart, känslan man hade innan flyget dit och när man väl anlände till hotellet. Sedan finns det ju såklart andra stunder också som alltid är kul.

Vad är meningen med livet?

– Jag tycker att egentligen finns det ingen mening med livet utan man får skapa sin egen mening med livet och min mening med livet är att göra det jag blir lycklig av. Det är ju inte sådan lång tid vi har på oss och om man tar för lång tid till skott så kan det bli typ att man stressar genom allt och inte njuter eller att man gör något som man inte känner sig riktigt tillfreds med.

När tycker du folk är riktigt pinsamma?

– Speciellt i filmer kan det bli för mycket och jag tycker att det är detsamma med människor. Det blir för flamsigt och de fattar inte att alla andra tycker de är irriterande eller så bryr de sig bara inte.

Vilken film glömmer du aldrig?

– Jag har massvis med filmer jag aldrig kommer att glömma, ser så sjukt mycket filmer och olika också, men filmer som jag kan se hundratals gånger om är Legally Blonde, Wild Child, The Blind Side med mera.

Bäst musik just nu?

– Olika – som vanligt ... Men David Guettas nya album går på repeat i mina lurar dygnet runt typ.

Vilken är den finaste komplimang du fått?

– När människor säger att du har väldigt fint hjärta och liknande. Alltså att de inte typ bara tycker om hur du ser ut utan att de säger att du har en väldigt fin personlighet.

Vilken är din främsta levnadsregel?

– Oj, kanske att man inte ska vara rädd på att prova på nya saker, men det känns som alla bryter mot sina levnadsregler ändå. Men jag är ganska orädd av mig och kan oftast testa på nya saker.

Vad gör du när ingen ser?

– Jag kan hålla på att sjunga, dansa och bara göra konstiga saker för att jag känner för det.

Vad skräms du av?

– Jag hatar att bli rädd. Kan inte se skräckfilmer för att jag blir så uppjagad och kan typ börja tro på spöken under en vecka bara för att jag såg en skräckfilm om spöken.

– Jag hatar även getingar, har inte blivit stucken än och jag tror starkt på min teori om att springa i väg med viftande armar om det kommer någon i närheten av mig.

Vad ska du göra i helgen?

– Det blir matcher under lördag i Strömsund med mitt kära handbollslag (Sundsvalls HK), sen ska jag fira min födelsedag med min familj på kvällen. Ut och handla på söndag med mamma och övningsköra, samt på kvällen ska jag och några kompisar ut och käka på restaurang. Så det är fullt ös hela helgen.

Mer om dig ...

– Den bästa serien som finns är Historieätarna och jag kan absolut inte sova om det finns myggor i mitt rum, då tänder jag alla lysen och går runt på jakt i mitt rum tills jag hittar den och dödar den brutalt. Får dock alltid typ 30 myggbett på vardera ben varje sommar ändå.

Mer läsning

Annons