Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon kör sitt eget race

/

"Nedansjö är perfekt ... för pensionärer".
Det säger tårtspecialisten Johanna Westin som efter studenten kan tänka sig att åka ut på ett aupair-äventyr.

Annons

Hur ofta bakar du och vad bakar du helst?

– Förut bakade jag ungefär en gång i veckan. I dag bakar jag mest när det är någon tillställning som fest eller liknande. Det jag tycker är absolut roligast är att baka tårtor då det är så fruktansvärt roligt att dekorera dem. Det händer även att jag får beställningar av släkt och vänner som vill att jag bakar åt dem. Det är kul!

Hur skulle du presentera dig för en intressant person på en fest?

– Oj! Jag brukar vilja hälsa på alla jag träffar på fest och brukar inte göra mig till för någon speciellt sådär. Men finner jag någon lite mer intressant än den andre så försöker jag hålla samtalet vid liv och kanske berätta vilken fantastiskt bra person jag är.

Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?

– Jag skulle vilja säga Jennifer Lawrence. Hon vågar stå på sig själv och hon tar ingen skit för de åsikter hon har. Den bilden jag fått av henne som privatperson är att hon är sig själv trots de nästintill idiotiska normer som finns i dagens samhälle. Jag känner att vi är rätt lika på den fronten, att vi kör vårt eget race och den som vill får följa med.

Om du fick ändra en sak med dig själv, vad skulle det bli?

– Det skulle nog bli min oerhört fåniga fobi för daggmaskar. Det skulle underlätta så mycket om den biten av mig bara kunde försvinna och tas bort.

Vilken har varit din djupaste kris?

– Jag har kommit undan lindrigt. Killproblem, behöver man säga mer?

Vilken är din största extravagans?

– Det måste vara efter att jag i sista stund bestämt mig för att jag måste göra klart inlämningsuppgiften och bara tokskriver i timmar. För att sedan skicka in den, duscha och lägga mig framför tv:n och se på något tråkigt program och bara somna. Det är guld.

När var du riktigt lycklig senast?

– Riktigt super-duper-mega-bauta-jätte lycklig var jag i början av året. Ungefär i slutet av februari och ett halvår framåt. Det var ren och skär lycka.

Vad är meningen med livet?

– Det är något som varje enskild individ måste hitta själv. För mig är det att se till att min familj och de närmasta har det bra. Hade jag inte möjligheten att förgylla deras liv så skulle mitt liv vara rätt meningslöst.

När tycker du folk är riktigt pinsamma?

– Jag har så länge jag kan minnas levt efter "skämmas kan de göra själv" Jag tänker inte så mycket på vad folk gör och hur de beter sig för det är de själva som får ta konsekvenserna som blir. Visst säger jag till mina nära och kära om jag tycker att de tar ett steg för långt men om de väljer att inte lyssna får de skämmas själv.

Bäst musik just nu?

– Jag är lite av en allätare och lyssnar på det mesta. Lyssnar jag själv blir det oftast rock och country musik. Brett Eldredge har ju en fantastiskt skön röst.

Vilken är den finaste komplimang du fått?

– Det låter kanske inte klyschigt men det är nog "du är inte som alla andra tjejer". Det känns skönt att inte vara en i mängden utan att faktiskt få sticka ut.

Vilken är din främsta levnadsregel?

– Det måste få gå snett. Det får gå fel och det får bli allt annat än vad man tänkt sig. Men jag ger inte upp för det. Man lär sig av sina misstag, så våga göra fel. Men våga också göra om och göra rätt.

Vad gör du när ingen ser?

– Jag står med huvudet i skafferiet och letar var mamma gömt godispåsen.

Hur är livet på landet i Nedansjö?

– Livet här är lugnt och stillsamt. Det är inga fartdårar som kör här och det är nästan aldrig livat eller några högljudda fester. Det går bussar härifrån till stan ungefär fem gånger om dagen och vi har ett mathak vid E14. Nedansjö är perfekt ... för pensionärer.

Vilka är dina framtidsplaner?

– Just nu siktar jag mot studenten. Efter det så har jag ingen aning utan det får tiden bestämma. Tanken var tidigare att läsa vidare till socionom och sluta som frivårdsinspektör. Vi får se om plugglusten kommer tillbaka efter sommarn. Det skulle ju också vara otroligt spännande med aupair något år.

Mer läsning

Annons