Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag skiner solen på Eleonore Hulin

/
  • På sin första utlandsresa på 30 år tar Eleonore med kaffe och snus.
  • Eleonore Hulin Rask är en arbetsmyra. När hon inte är på jobbet i hemvården handarbetar hon. Den virkade pläden i soffan

Eleonore Hulin Rask är på väg att avsluta sitt svåraste år i livet.

Hennes son är försvunnen och hon har tvingats försona sig med tanken att han inte kommer tillbaka.

Nu har hon rest till solen för att hämta igen krafterna.

Annons

– Man tror inte att man kan klara en sådan här sak när det händer någon annan. Men sen måste man göra det i alla fall, säger Eleonore Hulin Rask.

Själv tog hon till ett beprövat knep: Arbete.

– Jag har jobbat väldigt mycket hela tiden. Det var meningen att jag skulle ha två veckors semester i somras, men det ställde jag in. Det som hänt var med mig hela tiden, fast det blev så konstigt när vi inte hittade igen Andreas. Jag hade ingenstans att gå, säger hon.

För han bara försvann, hennes 25-åriga son Andreas Hulin från Fränsta. Sedan den dagen i maj har frågorna varit många. Eleonore Hulin Rask har tänkt och pratat mycket, med de närmaste vännerna, en präst och till och med ett medium.

– Jag vet att Andreas mådde dåligt och kanske ville han inte bli hittad. Det är väldigt lätt att lägga skulden på sig själv, men man måste försöka att inte göra det. Jag har tre barn till och måste försöka gå vidare.

Därför fullföljer Eleonore en plan som hon haft sen gammalt: Att kosta på sig en utlandsresa när hon fyller 50.

– Jag behöver verkligen ha ledigt och komma bort. Jag har inte varit utomlands sedan jag var 20, så det är verkligen spännande. Men lite gruvsamt också, säger hon.

I dag när 50-årsdagen infaller sitter redan Eleonore och sonen Martin i den spanska solen på Gran Canaria.

– Förutom att vara i solen tänkte jag att vi ska ta bussen till Las Palmas. Det är huvudstaden och Martin ska samla in material om landet som han kan redovisa i skolan.

Martin är 18 år och går gymnasiet i Härnösand. De två äldre barnen bor numera i Stockholm och Hudiksvall.

Själv bor Eleonore Hulin Rask i en ljus och nyrenoverad lägenhet i Bergsåker. Hon lever ensam och är nöjd med det. Sitt arbete, inom hemvården i Kovland och Indal, tycker hon också om.

– Jag började i vården när jag var 18. Jag har trivts så bra med gamla människor. Det gör jag fortfarande, även om jobbet har förändrats. Nu ska allt gå så fort, så fort. Bara in och ut. Baka en sockerkaka hos någon var det länge sen jag hann.

Mer läsning

Annons