Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är överlycklig varenda dag"

/

Amanda är född och uppvuxen i Ankarsvik och här står drömhuset som hon nu är på väg att flytta in i tillsammans med pojkvännen Mattias och hans femårige son Elias.
– Jag har alltid älskat Alnö och tror att jag kommer att bo kvar här väldigt länge, säger hon.

Annons

Berätta mer om huset.

– Vi har hittat ett hus som vi nu håller på att renovera, vi ska flytta in sista mars. Det är ett litet gulligt hus, precis som vi sökte. Det ska bli så himla roligt och vi längtar så att vi nästan spricker. 

Du pluggar, jobbar extra och är bonusmamma – hur hinner du med dig?

– Jag får vara borta från skolan de dagar jag jobbar och då får jag ta igen skolan sedan, men det går faktiskt jättebra än så länge och jag tror att det kommer att fortsätta så. Jag tycker att allt jag gör är så kul. Mitt underbara bonusbarn Elias är det bästa jag vet, jag älskar barn och har alltid velat ha egna barn tidigt men jag ska gå klart skolan först. Elias gör jag allt för och visst att det kan bli stressigt ibland men det spelar ingen roll.

Hur är det att ha en liten och själv bara vara 18 år?

– Jag har alltid velat haft egna barn tidigt och jag har alltid varit barnvakt åt alla barn när jag har fått chansen. Så jag tycker att det är helt underbart med Elias och så roligt att jag har fått varit med sedan har var jätteliten. Jag har ärvt allt av min mamma, hon är precis likadan.

Hur skulle du presentera dig för en intressant person på en fest?

– Jag är en väldigt framåt människa och för det mesta när jag träffar nya människor så blir vi alltid fast med att prata om mitt liv: hur det är att ha bonusbarn när jag är så ung och så vidare. Men jag berättar alltid allt och tycker det är roligt att få dela med mig av mitt liv.

När satte du dig på tvären senast?

– Det var faktiskt i skolan när jag diskuterade med en lärare om en sak jag visste var fel men som hen gjorde. Jag tycker att rätt ska vara rätt.

Vad i din bakgrund berättar om vem du är i dag?

– Allt, jag har växt upp i Ankarsvik och har alltid haft mina vänner i Ankarsvik eller på Alnö, min pojkvän Mattias är också uppvuxen i Ankarsvik, så om jag inte hade vuxit upp och bott i Ankarsvik så hade mitt liv inte alls sett ut som det gör nu.

Engagemang du skulle du utöka respektive minska?

– Jag har alltid väldigt höga krav på mig själv och blir väldigt ledsen om någonting inte går som jag vill.

Om du fick ändra en sak med dig själv, vad skulle det bli?

– Min kropp.

Vilken har varit din djupaste kris?

– Jag har faktiskt aldrig haft någon riktigt djup kris, jag är ledsen ibland men det varar inte så länge för jag har alltid någon att prata med och så många som får mig att bli glad.

Vilken är din största extravagans?

– Jag är lyckligare än någonsin, jag har världens bästa familj, vänner och framför allt pojkvän och bonusbarn. Det är de bästa jag har i mitt liv.

När var du riktigt lycklig senast?

– Jag är överlycklig varenda dag, men allra helst nu när vi har hittat hus och ska få flytta ihop och bli en helt egen liten familj.

Vad är meningen med livet?

– Meningen med livet är att man ska må bra och vara lycklig, att få ha underbara människor omkring sig som alltid finns där om det är något.

När tycker du folk är riktigt pinsamma?

– När folk är fulla och skämmer ut sig.

Bäst musik just nu?

– Jag har en väldigt blandad musiksmak så det kan jag inte riktigt säga, en av många bra låtar är "Love me like you do" med Ellie Goulding.

Vilken är den finaste komplimang du fått?

– Alla komplimanger jag får av min pojkvän är de finaste komplimangerna jag kan få.

Vilken är din främsta levnadsregel?

– Jag kan absolut inte säga att jag tar dagen som den kommer utan jag är en väldig planerare och planerar alltid i huvudet hur min dag ska se ut. Men min främsta levnadsregel är att jag ska hinna med allt jag vill och även göra allt för dem jag älskar mest.

Vad gör du när ingen ser?

– Jag sjunger och spelar gitarr, helst när ingen ser men såklart så sjunger jag även för andra också.

Hur mycket betyder våren för dig?

– Jag älskar när våren kommer, då får man ett tecken på att sommaren början komma och nu är det extra mysigt att vara ute och leka, grilla korv och bara få vara ute i det underbara vädret.

Mer läsning

Annons