Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mariana Norberg 90 år

Annons

90 år fyller den 21 augusti Mariana Norberg, Sundsvall.

Hennes humör har under merparten av hennes liv kännetecknats av en positiv syn på livet och hon har alltid haft en hjälpande hand beredd för dem vilka inte alltid behandlats väl av sin omgivning. Möjligen är det därför som Mariana under sina svåra stunder kunnat stå ut med vad hon upplevt som maktfullkomliga tjänstemäns illasinnade påhopp på hennes personliga integritet.

ST har i många reportage och i sin nyhetsbevakning alltsedan 2010 följt Marianas kamp mot byråkratin inom Sundsvalls Kommun.

Mariana har som många ur sin generation varit med om ganska stora umbäranden för att bygga upp Sverige till den välståndsnation som vi ännu förfogar över. Hennes rättvisepatos känner inga gränser och hon anser därför att vi alla skall värna om varandra.

Hon flyttade 1948 från Östersund till Sundsvall och har sedan dess blivit kvar i staden även om hjärtat fortfarande klappar starkt för födelse och uppväxtstaden Östersund.

Hälsan har börjat svikta på äldre dagar och närminnet är väl inte som det en gång varit, men Mariana ser i alla fall fram emot att få bli 90 år för då blir det ju en kaffestund tillsammans med nyvunna vänner vid Allégården.

Mer läsning

Annons