Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mc-fantast med längtan till värmen

/

Tidigare i år gifte han sig med sin Carina på Jamaica, på alla hjärtans dag dessutom. När Tony Nordströms livsresa passerar 50 längtar han tillbaka till värmen, men lever lika mycket här och nu.

Annons

Oktober har anlänt och gör oss med en gång påminda om att sommaren är långt borta. Precis när Tony Nordström hoppar upp på sadeln för att fotograferas i sadeln börjar det droppa från himlen.

Så långt ifrån optimalt man kan komma för en mc-åkande soldyrkare.

När Tony börjar prata om sin längtan tillbaka till sydligare breddgrader är det inte svårt att förstå varför. På sikt finns en dröm om att bo utomlands under vinterhalvåret.

– Det vore trevligt att bo halva året i sommarstugan och andra halvan utomlands. Men det ligger långt fram och är inget som vi har funderat närmare på, säger han.

Det har blivit många resor genom åren, och den allra bästa minns han mycket väl. Vilket inte är så konstigt eftersom den skedde i februari i år.

Efter att ha varit på Jamaica året innan bestämde sig Tony och Carina för att återvända till den soldränkta ön i Karibien – för att gifta sig. På alla hjärtans dag sa de ja till varandra.

– Det var helt fantastiskt. Det var ett barfotabröllop och vi vigdes på stranden av en jamaicansk präst. Vi hade sett att det fanns par som gjorde så vid vår förra resa, och det kändes som ett drömbröllop för oss.

– Vi lever i nuet och vill inte vänta till pensionen med att göra sådant vi vill.

Tonys egen resa började i Stöde där han bodde fram till 13 års ålder. Därefter flyttade familjen till Nacksta där Tony gick på högstadiet. Tre år senare började han på elkraftslinjen på gymnasiet. I samband med det blev det en ny flytt, den här gången till radhuset på Piteåvägen i Granloholm. Samma hus som Tony och Carina bor i i dag.

– Efter att ha bott på lite olika ställen i stan köpte jag det här av mina föräldrar 1991. Jag trivdes bra här, och sedan blev jag kvar.

I tonåren väcktes motorintresset, som har hängt med Tony genom livet. Som 16-åring tog han körkort för lätt motorcykel, och det är på två hjul han trivs bäst.

– Det är lite glest mellan turerna nu för tiden, men jag har haft funderingar på att byta ut min sporttouring mot en customhoj.

Ett annat intresse som har tillkommit de senaste åren är körsången i Musikentherna i Timrå, under ledning av Kenth Lundqvist.

– De hade körskola för många år sedan med namnet "Män vi som inte kan sjunga". Det är rätt opretentiöst och för min del är det minst lika roligt att öva som det är att uppträda inför en publik.

När Tony nu fyller 50 år skulle man kanske kunna tro att det blir på resande fot. Men det sätter jobbet stopp för, bokstavligen. Just nu är det stoppvecka på Tonys arbetsplats SCA Östrand, där han varit anställd som elkraftsingenjör de senaste 24 åren. Det innebär att vissa arbetsdagar under stoppet kan bli väldigt långa.

– Men på födelsedagen får jag vara ledig, säger han.

Då firar han bland annat med sina älskade tvillingdöttrar, som kommer hem från sina universitetsstudier för att fira pappa.

Mer läsning

Annons