Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle Sundqvist 90 år

/

Annons

90 år fyller den 27 juli Olle Sundqvist, Granlo.

Olle är född och uppvuxen i Skedvik, Attmar som nummer två i en syskonskara på fyra. Han började jobba i tidig ålder, först som bonddräng och som fjortonåring fick han anställning vid Lucksta ångsåg.

När han tagit körkort övergick han till att köra buss och var mellan åren 1949-59 verksam i Sundsvalls stadstrafik. Som busschaufför var han också ute på resor i Europa och körde framförallt till Benidorm i början på 60-talet.

De sista 25 åren som yrkesverksam jobbade han på Televerkstaden. Där bildades också Televeteranerna där han var aktiv som styrelseledamot och uppskattad reseledare.

Olle har alltid varit en föreningsmänniska och var ordförande i IF Strategens ishockeysektion i tjugo år. Han engagerade sig också politiskt och var under åtta år ordförande i Selångers socialdemokratiska förening där han bland annat stred för att bevara Granlunda äldreboende.

Han är fortfarande aktiv och nu som medlem i PRO-Attmar.

Olle har alltid gillat att dansa och det var på en dans han träffade Maj Vestberg. De gifte sig 1947 och bosatte sig i Töva. De fick tre barn Per, Mats och Lena. Nu har de också fyra barnbarn och fyra barnbarnsbarn

I dag bor de i Granlo och åker gärna till stugan i Sörfjolsta.

Mer läsning

Annons