Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olov H Jonsson 90 år

/

Annons

90 år fyller den 1 april fyller Olov H Jonsson 90 år, Sundsvall.

Han är ett stort aprilskämt som roat många med både sång, humor och fyndigheter.

Han föddes i Ope, öster om Östersund, var yngst av de äldsta och äldst av de två yngsta i skaran av elva syskon. Som 13-åring flyttade han med övriga familjen till ett hemman i Litsnäset där arbetet bestod av jord- och boskapsskötsel, jobbade även i affär en period, sedan åter till jordbruket.

Militärlivet utövades vid A4 Östersund. Inom idrotten var han mycket omtyckt både i handboll och fotboll.

Som 23-åring träffade han sin blivande fru Viola som var från Torp i Medelpad, de gifte sig 1950, året därpå föddes första dottern. Vid den tiden bodde paret i Violas föräldrahem där de tog hand om jordbruket. Olov jobbade även inom flottning sommartid samt skogsarbete om vintern.

Trots mycket arbete var paret med i ett antal uppskattade kabaréer i Nordanede med omnejd, vilket gav ett nöjaktigt avbrott från det vardagliga.

Efter tio år flyttade familjen till Haverö där Olov erbjöds arbete av sin svåger, skogvaktare Gordon Åsslin. När åtta år tillbringats i Haverös skogar blev det läge att söka nytt jobb, hamnade på Gränges Aluminium där både Olov och hans fru arbetade fram till pensioneringen. Familjen hade under tiden utökats med en dotter till och en son. På grund av ohälsa firas dagen i lugn och ro med frun och äldsta dottern på okänd ort. Har i förväg uppmärksammats av barn, barnbarn, släkt och vänner.

Mer läsning

Annons