Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove Jansson 60 år

/

Annons

60 år fyller den 21 augusti Ove Jansson, Sundsvall.

Ove Jansson är född i Sollentuna norr om Stockholm och kom till Sundvall 1984 efter att i ha jobbat som teknisk skribent på Asea (nuvarande ABB) i Västerås och på Mora Tidning som sportjournalist. I Sundsvall var Ove först SFI-lärare innan han fick jobb på Televerket Radio och senare på Redaktionsbyrån och Tivoli Reklambyrå som journalist och copy.

Sedan 1998 driver Ove ett eget företag, Midälva Information AB, tillsammans med Tomas Nordmark och inriktningen har mestadels varit tidningsproduktion.

Ove har i cirka 20 år varit chefredaktör för Tidningen Skogsteknik som numera ägs av företaget och är ett rikstäckande magasin som riktar sig till de som jobbar i det maskinella skogsbruket.

Sin fru Lena träffade Ove 1981 och de gifte sig 1985 och har barnen Therese, Linnea och Linda samt barnbarnen Olivia och Lovisa.

Ove har orienterat sedan 1969 och sprang i år sitt 27:e Femdagars (O-ringen). I många år har Ove varit ledare i Sundsvalls OK och numera är det mest banläggning som lockar.

En annan sport som Ove är engagerad i som ledare är innebandy och han har i Sundsvalls IBF startat ett tiotal ungdomslag, något som i våras på Innebandygalan i Sundsvall gav honom utmärkelsen "Årets Eldsjäl".

Förutom att träna och tävla i skogen tycker Ove om att resa, laga mat, fixa och dona i huset och trädgården samt vara i familjens fritidshus i Borgafjäll.

Mer läsning

Annons