Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På väg mot 90 000 följare på Instagram

/
  • Zoofie Ljung och den smarta telefonen – en vinnande kombination på sociala medier, där hon på Instagram följdes av 25 000 i oktober.  I dag följs hon av nära 85 000 personer.
  • Tangentbordet är inte helt utbytt mot smartphonen, men nästan ...
  • Doktorn och monsterängeln figurerar i favoritserien Doctor Who, brittisk science fiction. En kontrast till konserbloggandet.

Den kära autografsamlingen är undanstoppad, antalet skivor växer i stället för Zoofie Ljung.
Men framför allt skulle man kunna säga att den 22-åriga Sundsvallstjejen samlar på följare.
Hennes rockblogg var under en tid en av Sveriges största – och på instagram strömmar antalet besökare till. I dag följer runt 85 000 Zoofie. Och inget pekar på att hon "slagit i taket" än.

Annons

– Hemligheten? Nä, jag vet inte ... men jag hade ju en publik på nätet redan. Folk som följde min blogg. Annars handlar det väl om mängden. Smartphonen finns ju med över allt. Privat, på jobbet, på konserter, konstaterar Zoofie Ljung.

För att sedan tillägga:

– Men visst är det mycket selfies. Bilder på mig i olika situationer. Och tatueringar väcker intresse.

Zoofies stora intressen syns.

På bloggen, som fortfarande lever vidare, om än i mindre skala än tidigare.

På "insta".

Och på kroppen.

Det är hennes tonårsfavoriter Takida. Det är de stora idolerna i HIM. Och det är Doctor Who. Som inte är en rockgrupp, utan en tv-serie.

I text och bilder.

– Men det finns plats för mer och en del tatueringar måste bättras på ...

Läs också: Ett av Takidas största fans

Spår av den brittiska science fiction-produktionen Doctor Who syns också i lägenheten på Sallyhill.

– Den där lilla gubben till höger på hyllan är den tionde doktorn i serien, David Tennant, och ängeln som grimaserar är Wheeping Angel, ett monster. Och så telefonkioskerna, som också har sin plats i äventyren, berättar Zoofie och ler litet lätt.

– När jag var yngre var det Harry Potter som gällde. Då läste och såg jag allt som hade med honom att göra. På något sätt har det nog alltid varit så, att jag liksom "gått all in" på något.

Utan att slänga bort eller förtränga det som fått ge plats för det nya, om ni förstår vad vi menar.

– Jag är en samlare helt enkelt. Och nostalgisk. För några år sedan skrevs det om min autografsamling, som är bortplockad nu – men som finns kvar, och som jag aldrig skulle få för mig att slänga.

Läs mer om Zoofies autografsamling här

– Likadant med Takida, som jag älskade över allt annat och som jag fortfarande håller högt om jag ska ranka olika band. Deras mjukare framtoning på senare år är inte riktigt samma sak, tycker jag. Och Stiftelsen är långt i från det jag helst lyssnar på. Men överge Takida? Aldrig!

Zoofie Ljung är intensiv i sina intressen, men ger ett intryck av att ha distans till sig själv och livet.

Uppväxten i Ramsele var både bra och dålig.

– När jag var 16 ville jag bara i väg. Bort från Ramsele och förbi Sollefteå. Det blev Sundsvall och NTI-gymnasiet. Och tur var väl det. Annars hade jag nog blivit kvar i Sollefteå, bland folk som mobbat mig. Det var tufft ett tag, men jag kom i väg och det finns folk som tror jag gått in för att ta revansch. Det har jag inte.

– Däremot är det skönt att få bekräftelse att jag är omtyckt – och har lyckats bättre än en del andra, som inte var så snäll med mig när jag var yngre.

Mer läsning

Annons