Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revyartisten som tycker om att skratta

/

Margareta Stenskog är i full gång med revy, kör och föreningsliv, men under onsdagen tar hon en paus för att fira sin 70-årsdag.

Annons

Den stora altanen har trappsteg ner till gräsmattan. Gran, tall, björk och rönn ramar in området och ger känslan av en liten skogsdunge mitt i Bosvedjan. Röda pelargonier och blåa hänglobelior blommar på altanen. Här ska Margareta Stenskog fira sin 70-årsdag med öppet hus från klockan 15.55, klockslaget då hon föddes.

– När jag firade femtio år var det strålande sol på morgonen, men jag måste ha gjort något sattyg under dagen för klockan 15.55 så öppnade sig himlen och regnet öste ner. Nu håller jag tummarna för bättre väder, säger Margareta Stenskog.

1968 började Margareta på Skogsbrukets datacentral (SDC) och arbetade med stordata. Då var hon den enda operatören av tjugo stycken som var kvinna. Åren innan pensionen jobbade hon på Sundsvalls Tidnings kundtjänst och hjälpte till där det behövdes.

När hon lämnade arbetslivet blev det tid över för föreningsliv, sång, dans och uppträdanden. Hon blev medlem i SDC:s veteraner och valdes direkt in i styrelsen eftersom de behövde ungt blod. Föreningen anordnar middagar, utflykter och träffar för pensionärer som har jobbat för SDC.

– De flesta av oss jobbade ihop på 60-, 70- och 80-talet och det är roligt att återse alla gamla ansikten.

Tillsammans med särbon Harald brukar hon åka på kryssningar och dansa. Hon är också med i Sundsvalls Madrigalkör, ända sedan 1972.

– Det är en fantastisk känsla att komma till körrepetitionerna och bara få sjunga. Man får en otrolig energi av det.

2004 var hon med i radioprogrammet "Stafettgästen", där varje gäst bjuder in nästa veckas gäst. Margareta gav ett smakprov på sin karaktär Sally, en karaktär hon har skapat och spelat under årens lopp. Programledaren tjöt av skratt och frågade om hon var med i en revy. Margareta sa att det var hon inte. Några dagar senare ringde telefonen och hon blev tillfrågad om hon ville vara med i Norrlandsrevyn.

– Jag svarade att jag varken hade åldern eller midja till att vara primadonna, men de ville ha med mig ändå.

Från 2004 till 2012 var Margareta med i Norrlandsrevyn, men nu är hon verksam i Seniorrevyn i Njurunda där alla medverkande är pensionärer, den enda av sitt slag i hela Sverige.

I oktober är det dags för årets uppsättning och Margareta är i full gång att öva in sina sångnummer och sketcher. Men först väntar födelsedagskalaset på altanen.

– Jag älskar min lägenhet och är överlycklig över min altan. Här ska det bli fler födelsedagar. Du får komma tillbaka hit när jag fyller åttio.

Mer läsning

Annons