Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Rex brinner för bandy och vin

/

Rör det rör så rör det Stefan.
Han har jobbat i rörbranschen nästan hela sitt yrkesliv och på fritiden är det bandyrör som gäller.
Annars har han en stor passion för mat och vin.

Annons

– Jag och min fru har hittat en liten vingård utanför Verona i Italien. Dit åker vi ofta för att ha det skönt och testa viner. Det är ett fantastiskt par som äger gården och de har blivit våra vänner och nu i helgen kommer de hit och är med och firar min 50-årdag. De älskar vintern och har en dröm om att få uppleva ett norrsken, så jag hoppas att jag har vädret med mig så jag kan bjuda på en ljusföreställning.

Stefan gillar att laga och äta gott. Blir man bjuden till honom som gäst serverar han med nöje först en hummersoppa sedan till varmrätt en oxfilé och avslutar med en hjortronparfait och till det flera varianter av vin.

Han har hela sitt liv bott i Bydalen, men nu har familjen sålt villan och i början av nästa år blir det flytt till höghusen på Baldershöjd.

Idrott är också ett stort intresse. Han är uppvuxen i en orienteringsfamilj och hans största merit var när han vann femdagars 1983 i herrar 17-18 elit.

– Jag började tävla som sexåring i Sundsvalls orienteringsklubb och när jag var 36 år kände jag att jag gjort mitt och slutade.

Nu är det bandy som är Stefans största sportintresse. Han är tränare i 14-åriga sonen Eriks lag, men han har följt Selånger från dess glansdagar på 70- och 80-talet. Han fascinerades av farten i spelet och de skridskoskickliga spelarna från läktaren. Det är nästan samma läktare än i dag och Stefan som nu är ordförande i en allians med skridskoklubben vill bygga en ny skridskoanläggning på Gärde.

Planen är att det ska bli ett bågformat uppblåsbart tält, som Nordichallens nya konstruktion. Då går det att bygga en ny läktare på södra sidan med 1100 sittplatser och en inomhustemperatur på 2-3 grader. Men det fattas pengar och hoppet är att kommunen vill satsa när ekonomin är bättre.

Skolåren tillbringade han på Bosvedjeskolan, Hagaskolan och så läste han ekonomiprogrammet på Hedbergska.

Efter det fick han jobb på PK-banken som bolåne- och företagsrådgivning, där stannade han i fem år. Stefans pappa som då ensam drev rörfirman Rex rör ville ha hjälp med pappersarbetet samt någon som var bra på ekonomi. Så hösten 1990 gick Stefan in som delägare och blev så småningom VD i företaget men i somras köptes företaget upp av installationsföretaget Bravida och nu är han avdelningschef där.

– Jag har samma arbetsuppgifter nu som då, fast det är mer folk.

Stefan lider inte av någon åldersnoja.

– Men tiden går så fort nu.

Mer läsning

Annons