Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tommy har friat många gånger"

/
  • Efter vigseln red Tommy och Linda Isaksson ner till sin stuga i Kälen där bröllopsfesten hölls.
  • Linda och Tommy Isaksson är båda egenföretagare. Någon bröllopsresa hinner de inte med, men de tillbringar all ledig tid i sin stuga i Kälen.

Tommy och Linda Isaksson klädde upp sig i medeltida kläder när de vigdes. Linda berättar här själv om hur det gick till när hon nästan kom för sent till sitt eget bröllop.

Annons

Hur träffades ni?

Genom gemensamma bekanta på 90-talet. Det dröjde dock fram till 2001 innan det blev något mellan oss. Tommy spelade låten "Tommy tycker om mig" med Carola och tände värmeljus runt badkaret på vår första dejt.

Vem friade och hur?

– Tommy har friat många gånger under åren. Bland annat gjorde han det via telefonen efter en kväll på krogen. Men han var nog lite trött för han somnade in i halva meningen: Vill du gifta dig med zzz ...

Vilket är det finaste minnet från bröllopet?

– När vi står framför prästen och våra barn Hannah och Elin kommer fram med våra ringar. De var så duktiga som vågade gå fram trots att det var ett hav av människor runt omkring som tittade på dem. Det var även en fantastisk känsla att ha alla nära och kära omkring oss under ceremonin.

Var det något som inte gick som planerat?

– Jag blev lite sen till bröllopet och fick köra om andra bilar på Kälenvägen, vilket de andra bilisterna tyckte var sisådär. Jag hade både ena dotterns kläder samt Tommys kläder i bilen. Vi skulle vigas kl 12 och när klockan var fem i körde jag tutandes genom folksamlingen på marknaden som väntade på bröllopsparet. En man ropade "där får du inte köra" när jag svängde in. "Jag ska ju gifta mig" svarade jag. Mannen tittade på mig och utbrast med ett brett leende "Åh herregud, det är ju du, jamen kör då"!

Bästa bröllopspresenten?

– Våra gäster hade samlat ihop till en badtunna i trä, något som jag och Tommy har pratat om att skaffa i många år. Det var en jättefin present och vi har badat massor sen vi fick den. Barnen älskar den också.

Bröllopsresan?

Nix, ingen bröllopsresa. Vi har egna företag båda två och har alldeles för mycket att göra. Men vi tillbringar varje ledig minut i vår mysiga stuga och det är minst lika bra.

Är det något mer du vill tillägga?

Vi gifte oss på medeltidsmarknaden på midsommarafton i Kälen. Jag, Tommy, våra barn och många av våra gäster var kläda i medeltidskläder. Efteråt hade vi bröllopsfest vid vår stuga som också ligger i Kälen. Jag kan inte minnas när det senast var så fint väder en midsommarafton. Dagen blev fantastisk!

Mer läsning

Annons