Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedag Anders Ljungberg

Annons
50 år fyller i dag Anders Ljungberg, Sundsbruk.
Han är uppvuxen i Deje, Värmland. Efter ingenjörsexamen 1975 fick han jobb hos Karlstads Mekaniska Verkstad (KMW) och flyttade till Karlstad.
1979 övertog KMW Pressdivisionen från Motala Werkstad och 1981 började Anders Ljungberg att arbeta som presskonstruktör på den divisionen. Pressarna används för tillverkning av träfiberplattor, till exempel masonit, spånplattor och MDF.
En av kunderna var METSO, dåvarande Sunds Defibrator, som 1986 köpte pressdivisionen från KMW. Året efter gick flytten norrut, och Anders Ljungberg följde med.
Han har ett stort intresse i sitt arbete och har fått resa till alla världsdelar på igångkörningar.
Anders Ljungberg har också varit Site Manager vid stora ombyggnader av pressar och gjort många kundbesök. Senast i torsdags kom han hem från ett besök i Italien. När han började resa i tjänsten, så skrev han upp sina flygningar, och den här var nr 651.
På vintern är det snöskoteråkning tillsammans med sambo Janeth och hunden Bozz som gäller. Han spelar också innebandy tillsammans med arbetskamraterna. På sommaren är det stora nöjet motorcykelåkning och korpfotboll och på hösten blir det mycket svampplockning.
Födelsedagen firas med den närmaste familjen och senare i sommar utlovas en trädgårdsfest.
Det blir även en fest i Värmland. Hans mor Ella och bror Lennart bor kvar i Deje. Brodern har en sommarstuga vid sjön Visten och jubilaren hoppas på att få ha fest där på midsommar för släkt och vänner.

Mer läsning

Annons