Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedag Bengt Arne Lindahl

Annons
60 år fyller i dag Bengt Arne Lindahl, Alnö.
Jubilaren är Sundsvallskille av födsel och ohejdad vana. Numera bor han dock på Alnö, med sambon Ewa. Han driver Stenstadens Fastighets AB, ett förvaltningsföretag med flera hus i centrala staden. Fastighetsägare har han varit sedan 1974, men då var det som privat sådan. Sedan 1980 är det i bolagsform.
Han har sysslat med en hel del olika saker. Efter skolan började han som typograflärling på Dagbladet, sedan jobbade han vid Sten Olssons ingenjörsbyrå, drev egen VVS-firma en period innan han blev försäljningsingenjör vid Zander & Ingeström, som handlade med fjärrvärme. Därefter har det varit fastigheter som gällt. Byggnadsvård är något som intresserar honom mycket och 1991 fick han en förnämlig utmärkelse från Svenska föreningen för byggnadsvård.
Som ung var han en hyfsad fotbollsspelare. Han spelade för Kuben i div II och i landskapslaget. Parallellt ägnade han sig även åt bandy, där den största meriten var ett junior-SM 1964. När sonen Fredrik, 32, föddes lades fotbollsskorna på hyllan. Fyra år senare utökades familjen med sonen Lars.
Bengt Arne är en föreningsmänniska, sitter i styrelserna för Gustav Adolfs förening, Sundsvalls Gille och Gärdehovs Förvaltning, där ett eventuellt äventyrsbad i staden just nu är på tapeten. Han sitter även som nämndeman. Under en 6-årsperiod på 1980-talet satt han i huvudstyrelsen i GIF och var även ordförande i fotbollssektionen.
Till de stora intressena hör som sagt byggnadshistoria, framför allt Sundsvalls. Ett annat är körsång, där han tar ton i Midälvakören.
Födelsedagen firas med mottagning på Storgatan 1.

Mer läsning

Annons