Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedag Folke Andersson

Annons
80 år fyller i dag Folke Andersson, Sörberge.
Jubilaren är född på Alnö och gick i skola på Karlsvik och Gustafsberg.
Tolv år gammal började han arbeta vid brädgården i Karlsvik. När han var 14 började han med skogsarbete och timmerkörning i Ulvsjön i Stöde. På somrarna ägnade han sig åt jordbruksarbete.
När han var 22 år gammal blev han frälst och medlem i Ulvsjöns filadelfiaförsamling. Senare gick han bibelskola i Örnsköldsvik och Stockholm och verkade sedan som evangelist i bland annat Ångermanland, Hälsingland, Västmanland och Roslagen.
1956 gifte han sig med Anna Forslund i Sundsvall. De har fyra barn, tre döttrar och en son. Från 1975 och fram till pensioneringen 1987 arbetade han vid Sunds Defibrator.
Genom åren har han ägnat sig åt att hjälpa barn i andra länder, genom hjälporganisationer som Hoppets Stjärna och Barnens Livlina. Sedan 1996 är han engagerad i Karelen, Ryssland och organisationen Karelbarns-hjälpen.
Han är mycket intresserad av fiske, framför allt i olika tjärnar och i Indalsälven. Han är medlem i Timrå husvagnsklubb och har plats på Färgholmen vid Indalsälven, där han tillbringar somrarna.
Födelsedagen firas med öppet hus i Hyresgästföreningens lokal i Sörberge, under eftermiddagen den 13 maj.

Mer läsning

Annons