Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedag Håkan Bergman

Annons
60 år fyller i dag Håkan Bergman, Sundsvall.
Han är född och uppvuxen i Bredsand tillsammans med sina föräldrar och två äldre bröder. Som 16-åring tog han värvning i flottan som fartygselektriker. Efter de tre åren på sjön jobbade han som elektriker på Fosfatbolaget och Ortviken. Han vidareutbildade sig och 1977 fick han jobb som arbetsledare i Liberia, Västafrika. Vid hemkomsten från Afrika bosatte han sig Iggesund. Han studerade vidare och fick 1982 jobb som anläggningsingenjör hos LM Ericsson i Saudiarabien. Sedan 1985 är han bosatt i Sundsvall. Tillsammans med en kollega startade han 1993 företaget BL El-service med som mest tolv anställda och butik på Björneborgsgatan. Numera jobbar han som projektledare vid Skanska Electro.
Idrotten har gått som en röd tråd genom hans liv. Som 12-åring var det fotboll som gällde, i Stockvik, Selånger och Svartvik. Som 33-åring spelade han två gånger i laget Lamco mot liberianska landslaget. Under 1970-talet sysslade han även med tävlingshoppning i fallskärm vilket resulterade i ett SM-guld i lagprecision.
Den stora sporten har dock varit och är boxning. Han började boxas i 16-årsåldern och fortsatte som aktiv fram till fyllda 30. Detta har resulterat i ett flertal medaljer från svenska mästerskap samt landslagsuppdrag. Efter den aktiva karriären fortsatte han först som tränare i Sundsvalls BK och därefter som domare. Som internationell boxningsdomare har han lyckats kvala in bland den yttersta eliten och dömt i ett flertal Europa- och världsmästerskap. Som andre svensk någonsin blev han även uttagen att döma vid OS i Aten 2004.
Håkan är styrelseledamot i Sundsvalls BK, Mellannorrlands Boxningsförbund och Svenska Boxningsförbundets domarkommitté samt ordförande i Sundsvalls Kraftsportallians.
Trots att han har fullt upp på fritiden hinner han motionera flera gånger i veckan. Från ett tidigare äktenskap har han tre vuxna barn med barnbarn, Anders och Kristina med familjer samt den yngsta dottern Alexandra, som för tillfället är bosatt i Australien.
Själv bor han i villa på Södermalm med nyblivna hustrun Ann Mari Munther. Andra intressen är att laga god mat, lyssna på klassisk musik och spela golf när han hinner.

Mer läsning

Annons