Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedag Ingvar Wikman

Annons
60 år fyller i morgon måndag Ingvar Wikman, Timrå.
Jubilaren är född i Gideå socken utanför Örnsköldsvik, och tillbringade större delen av uppväxten i Flärke tillsammans med sju syskon. Efter folkskolan fick han anställning i Docksta skofabrik i Ö-vik. 1961 gick han en kurs för installationselektriker i Sundsvall och blev sedan kvar i trakten. Han jobbade vid Gunnebo spikfabrik fram till militärtjänstgöringen. Sedan var han i huvudsak verksam hos AEG fram till 1975 då han läste in elinstallationsbehörighet.
Hösten 1976 startade han ett elinstallationsföretag, som senare utökades med rör- och även byggverksamhet. Ett stort intresse för energisnåla uppvärmningssystem ledde fram till ett eget system för golvvärme, kallat Energijägarnas golvvärmesystem. Företaget sysslade även med köp, renovering och förvaltning av hyresfastigheter fram till 1991. Sedan dess har Ingvar varit verksam i Faculta fastighetsbolag.
I sitt liv har han haft tre stora jaktintressen, att hitta energisnåla värmesystem i jobbet och sedan 1981 älgjakt, denna säsong med ett personligt rekord på åtta skjutna djur. Det tredje intresset har varit jakt på kvinnor, men där har han ingen licens längre. I övrigt sjunger han i Midälvakören, är med i W:6-logen och fiskar.
Han har två söner, Mikael och Mattias, som nu är gifta och har berikat hans liv med fem barnbarn. Sambon Gunnel har två döttrar, Malin och Helena, så familjen är rätt stor.
Födelsedagen firar han med öppet hus i hemmet under eftermiddagen. Man får gärna ta med instrument för underhållning.

Mer läsning

Annons