Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedag Roy Hägglund

Annons
75 år fyller i dag Roy Hägglund, Alnö.
Han är född i Chicago, USA, och kom 1934, 4 år gammal, till Alnö med sin far och äldre bror. De bodde den första tiden hos farmor. Året därpå kom även mamma och hans yngre bror till ön.
Pappan hade biodling och drev ett hönseri på föräldragården. 14 år gammal fick Roy ta hand om skötseln då pappan även jobbade som snickare. När han var 19 fick han jobb på tegelbruket i Stornäset och senare började han som hantlangare på olika byggen. Han har jobbat med armering, gjutning och allehanda byggjobb vid bland annat kraftverksbyggen men även vid valsverket i Oxelösund. Han började inom byggbranschen 1953 och gick i pension 1991, efter ett långt och slitsamt men roligt arbetsliv.
1957 byggde han huset han fortfarande bor i. Trädgårdsarbete är en stor hobby och han har planterat 40 kilo tulpaner i en slänt. Slänten är så vacker när de blommor att det nästan anses som en trafikfara i området. Han sköter även 1500-2000 plant och växthuset. Ett annat nöje är att baka tunnbröd. Roy Hägglund gillar långresor och har besökt bland annat Sri Lanka, Indien, Azorerna och Thailand. Snart sticker han iväg för tredje gången till Dominikanska republiken. Ressällskap är hustrun Siv och födelsedagen ska firas ordentligt där.

Mer läsning

Annons