Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedag Stig Källström

Annons
50 år fyller i dag Stig Källström, Edsta, Stöde.
Han växte upp i Gräfte på södra sidan av Stöde, där hans mor och far drev jordbruk. Efter grundskolan i Stöde började Stig vid Västermalms gymnasium för att utbilda sig till elektriker. Efter fullgjord utbildning började Stig söka arbete som elektriker, dock utan resultat. Han sadlade då om och började arbeta vid NNP i Sundsvall, som mejeriarbetare. Efter militärtjänstgöringen vid F4 i Östersund utbildade han sig vid AMU-center i Sundsvall till snickare och betongarbetare. Han fick kortare arbeten vid Skånska Cement och Vattenfall och var bland annat med och byggde vattenkraftverk vid Indalsälven i Lit. Han var även med vid ombyggnationen av Östrandsfabriken.
Efter detta fick Stig anställning vid Bygg-Simon i Fränsta, där han arbetade i cirka åtta år. Därefter blev han kyrkogårdsarbetare vid Stöde kyrka.
Stigs fritidsintressen är många, till dessa hör skoterkörning, fiske och fjällvandringar. Han har vandrat från Ljungdalen fram till Ramundberget. Andra intressen är resor och han har varit i Afrika och olika Medelhavsländer. Han har även färdats genom Tyskland, Österrike och Italien med buss. I yngre år spelade Stig fotboll i Fränsta och Viskan, men har fått lägga fotbollsskorna på hyllan efter en skada.
Stig bor i ett vackert hus i Edsta, där han tillbringar många timmar med skötsel av sina vackra blommor och buskar, för är det något som roar Stig så är det växter.
Födelsedagen firas på hemlig ort.

Mer läsning

Annons