Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedag Stig Sundqvist

/

Annons
60 år fyller idag Stig Sundqvist, Sundsvall.
Stig tog studenten i Luleå 1966, från reallinjens biologiska gren. Sedan studerade han vid Umeå Universitet där han blev fil.mag 1970, och senare gick en ämneslärarutbildning.
1971 flyttade han till Sundsvall då han fick en lärartjänst vid Katrinelunds gymnasieskola. I mitten av sjuttiotalet inleddes skolledarkarriären, ett uppdrag han fortfarande har i Sundsvalls kommun. 1989 lämnade han Katrinelund för ett skolledaruppdrag på Västermalms gymansium.
1999 tog han på sig uppdraget att åt Sundsvalls kommun vara ansvarig projektledare för att utveckla enterpenöriella egenskaper i alla skolor i Sundsvall. Uppdraget utökades 2003 då han som projektledare fick stödja och utveckla naturvetenskap och teknik i skolorna, samtidigt som det tidigare uppdraget fortgick.
I uppdraget ligger kontakter med näringsliv och övriga aktörer i allmänhet. Stig ser också till att informera sundsvallsborna genom flitigt debatterande kring ämnena naturvetenskap, teknik och entrepenörsskap.
Under sin tid i Sundsvall har Stig också engagerat sig i föreningslivet. I Sundsvalls Slalomklubb och Sundsvalls Segelsällskap har Stig engagerat sig som både tränare, ledare och styrelseledamot.
Sedan 80-talet är Stig med i Rotary där han varit president i två omgångar och även haft klubbens ungdomsansvar.
Fritidsintressen i övrigt är golf, segling, resor och fjällvandring både sommar och vinter. Familjen består av hustrun Ewa samt tre söner och två barnbarn.
Födelsedagen firas på någon av Sundsvalls högst belägna fjällstationer.

Mer läsning

Annons