Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar fredag 10 juni 2005

Annons
Prins Philip av Storbritannien fyller 84 år på fredag (10/6).
Stockholm (PM)
Philip Mountbatten gifte sig med den blivande drottning Elizabeth II 1947. Hans far var både prins av Grekland och Danmark, så Philip Mountbatten var redan släkt med de flesta europeiska kungahus. När Elizabeth blev regent 1952 blev han drottninggemål på heltid. Som sådan är han beskyddare för uppemot 800 olika organisationer. Han har bland annat varit president för Världsnaturfonden, WWF.(PM)
-
Tennisspelaren Lennart Bergelin fyller 80 år på fredag (10/6).
Stockholm (PM)
Lennart Bergelin har nått stora framgångar både som tennisspelare och -tränare. Han spelade 89 matcher i Davis Cup för Sverige och fick bragdguldet 1950 för sin insats i semifinalen mot Australien det året, trots att det blev förlust. Efter karriären blev han tränare. Mellan 1973 och 83 tränade han Björn Borg, med känt resultat. Han var även Davis Cup-kapten när Sverige vann turneringen 1975.(PM)
-
Sångerskan Brita Borg fyller 79 år på fredag (10/6).
Stockholm (PM)
Brita Borg växte upp på Söder i Stockholm och uppträdde först med "Vårat gäng". Snart blev hon stjärna hos Povel Ramel, både i radio och i "Knäpp upp"-gänget. Hon sjöng bland annat den odödliga "Fat Mammy Brown". Stämningen på 60-talet sammanfattade hon galant i Svensktoppshiten "Ljuva sextiotal" 1969. I slutet av 60-talet gick hon mer och mer över till dramatiska roller och har bland annat spelat huvudrollen i "Annie get your gun".(PM)
-
Prinsessan Madeleine fyller 23 år på fredag (10/6).
Stockholm (PM)
Prinsessan Madeleine, hertiginnan av Hälsingland och Gästrikland, är den yngsta av de tre kungabarnen. Hon tog studenten 2001 efter att ha gått ut samhällsprogrammet på Enskilda gymnasiet i Stockholm. Madeleine är en av de mest eftertraktade unga kungligheterna i Europa och har varit väldigt omsvärmad. Men hon har en icke-officiell pojkvän, Jonas Bergström, och är enligt veckopressen sambo med honom.(PM)
-

Bildtexter:

fd050610_1.jpg
Brita Borg
Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Mer läsning

Annons