Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar fredag 11 november

/

Annons
Författaren Kurt Vonnegut fyller 83 år på fredag (11/11).
Stockholm (PM)
Kurt Vonnegut är mest känd för sin roman "Slakthus 4" som i romanform återberättade hans upplevelser under det andra världskriget då han tillfångatogs av tyskarna. Boken är en av 1900-talets mest lästa. Han blev också känd som science fiction-författare och har även skrivit om miljöförstöring, konsumtionsraseri och politisk satir i sina böcker. (PM)
-
Skådespelerskan Bibi Andersson fyller 70 år på torsdag (11/11).
Stockholm (PM)\nBibi Andersson var en av våra mest internationellt kända skådespelare på 50 och 60-talen. Mycket tack vare rollerna i Ingmar Bergmans filmer, som "Persona" och "Smultronstället", men också i amerikanska filmer. Bibi Andersson har också ett stort samhällsengagemang. Hon har suttit i fängelse för skattebråk och drivit freds- och kvinnofrågor. (PM)
-
Skådespelerskan Demi Moore fyller 43 år på fredag (11/11).
Stockholm (PM)
Demi Moore är en framgångsrik skådespelare, men har på senare år blivit mer uppmärksammad för sitt förhållande med 16 år yngre skådespelarkollegan Ashton Kutcher. Karriären började med filmer som "St Elmos fire" och "Härom natten", men tog fart med "Ghost" 1990. Den relativt nakna rollprestationen i "Striptease" orsakade skandal, liksom äktenskapet med Bruce Willis som nu är över. (PM)
-
Skådespelaren Leonardo Di Caprio fyller 31 år på fredag (11/11).
Stockholm (PM)
Leonardo Di Caprio blev nästan över en natt världens mest eftertraktade man efter det stora genombrottet i "Titanic". Sedan dess har han filmat sparsamt. Men de senaste åren har han setts i "Gangs of New York", "Catch me if you can" och "Aviator". Lasse Hallström var en av de första regissörer som upptäckte Di Caprio. Det blev en Oscarnominering för rollen i Hallströms "Gilbert Grape". (PM)
-

Bildtexter:

fd051111_1.jpg
Bibi Andersson
Foto: Anders Wejrot/Scanpix

Mer läsning

Annons