Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar fredag 16 september

Annons
Skådespelerskan Lauren Bacall fyller 81 år på fredag (16/9).
Stockholm (PM)
Lauren Bacall träffade Humphrey Bogart på sin första filminspelning och fick både en make och en lysande karriär tillsammans med honom, i filmer som "Att ha och inte ha" och "Utpressning". Efter "Bogeys" död 1957 växlade Lauren Bacall ner och gjorde en del teaterroller, men har fortsatt att spela in filmer. Så sent som häromåret Oscarnominerades hon för en roll i "Kärlekens båda ansikten". (PM)
-
Bluesartisten BB King fyller 80 år på fredag (16/9).
Stockholm (PM)
BB King är en av bluesens allra största och som sådan belönad med Polarpriset 2004 När han föddes döptes han till Riley, men fick hemma i Memphis snart smeknamnet The Beale Street Blues Boy, som förkortades till BB. Han slog igenom 1950 och influerade efterkommande stjärnor som Eric Clapton och Keith Richards. På 80- och 90-talen fick han en ny vår och släppte återigen skivor och åkte på turné. (PM)
-
Landshövding Bengt Holgersson fyller 64 år på fredag (16/9).
Stockholm (PM)
Bengt Holgersson var socialdemokraternas starke man i landstinget i Skåne under nästan 15 år, från 1983. Han var även ordförande i landstingsförbundet och det socialdemokratiska partidistriktet. När två län slogs ihop till det stora region Skåne för åtta år sedan blev Bengt Holgersson dess landshövding. Han har aviserat sin avgång vid det kommande årsskiftet. (PM)
-
Magikern David Copperfield fyller 49 år på fredag (16/9).
Stockholm (PM)
David Copperfield var ett blygt barn som tog sin tillflykt till trolleriet. Redan 12 år gammal blev han medlem i det amerikanska magikerförbundet. Han var ett underbarn som genom tv-shower i USA blev ett namn. Bland annat lyckades han "trolla bort" ett jetplan och skapa illusioner, som att kunna promenera genom kinesiska muren. Copperfield har också blivit känd för sitt förhållande med supermodellen Claudia Schiffer, men det är avslutat. (PM)
-

Bildtexter:

fd050916_1.jpg
Lauren Bacall
Foto: Joachim Nywall/Scanpix

Mer läsning

Annons