Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar fredag 18 november

/

Annons
Biskop Caroline Krook fyller 61 år på fredag (18/11).
Stockholm (PM)
Caroline Krook blev 1998 Sveriges andra kvinnliga biskop då hon tog över i Stockholms stift. Hon har hållit en hög profil och blev en av Svenska kyrkans mest populära präster. Hon prästvigdes 1969 i Lund och har bland annat varit fängelsepräst. När hon 1990 blev domprost i Stockholm blev hon den första kvinnliga sådana i Svenska kyrkan. (PM)
-
Moderna femkamparen Svante Rasmuson fyller 50 år på fredag (18/11).
Stockholm (PM)
Svante Rasmuson tillhör den svenska idrottshistorien som den som kanske allra snöpligast missat en guldmedalj i ett OS. I terrängloppet som avslutade den moderna femkampen i OS 1984 i Los Angeles gick han upp i ledning på upploppet, men trampade utmattad snett varpå italienaren Daniele Masala gick om och vann på mållinjen. Efter idrottskarriären utbildade han sig till läkare. (PM)
-
Sångerskan Kim Wilde fyller 45 år på fredag (18/11).
Stockholm (PM)
Kim Wilde var en mycket stor popstjärna i Sverige på 80-talet. Brittiskan hade hits som "Kids in America", "Cambodia" och "You keep me hangin' on". Hon uppträder fortfarande, framförallt i Centraleuropa där hon är stor, men Kim Wilde har på senare år startat en ny karriär med egna program i brittisk tv om trädgårdsskötsel. (PM)
-

Bildtexter:

fd051118_1.jpg
Caroline Krook
Foto: Dan Hansson/Scanpix

Mer läsning

Annons