Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar fredag 20 maj

Annons
Skådespelaren Ingvar Kjellson fyller 82 år på fredag (20/5).
Stockholm (PM)
Ingvar Kjellson har blivit Dramaten trogen i nästan 40 år, sedan 1964. Han blev ett namn för en större publik som en i tv-teaterns ensemble i slutet av 50-talet. Efter det har han gjort flera tv-serier och filmer. Ingvar Kjellson utbildades vid Dramatens elevskola och arbetade sedan i sex år på Upsala stadsteater. (PM)
-
Artisten Cher fyller 59 år på fredag (20/5).
Stockholm (PM)
Cher föddes som Cherilyn LaPierre i Kalifornien. Hon började tidigt arbeta som körsångerska åt Phil Spector, gjorde sångkarriär med Sonny Bono både på skiva och i tv och sedan på egen hand. Häromåret gjorde hon en strålande comeback med låten "Believe" som toppade listorna världen över. För några år sedan åkte hon på en lång avskedsturné i Nordamerika. Som filmskådespelerska har hon gjort storartade roller, bland annat i "Mångalen", som gav henne en Oscar 1987, och "Mask".(PM)
-
Regissören Staffan Götestam fyller 53 år på fredag (20/5).
Stockholm (PM)
Staffan Götestam fick 22 år gammal rollen som Jonatan i "Bröderna Lejonhjärta". Så började ett livslångt arbete med Astrid Lindgrens verk. Som regissör har han satt upp flera av författarens folkkära berättelser, framförallt på scen, om Pippi, Madicken, Ronja Rövardotter och Karlsson på taket. Med sitt bolag Proscenia har han tagit över driften av teatrarna Göta Lejon och Maxim i Stockholm. (PM)
-

Bildtexter:

fd050520_1.jpg
Artisten Cher fyller 59 år den 20 maj.
Foto: Gene Blevins/Reuters

Mer läsning

Annons