Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar fredag 28 oktober

Annons
Förra justitieministern Anitha Bondestam fyller 64 år på fredag (28/10).
Stockholm (PM) Anitha Bondestam blev känd som parant kommunikationsminister i folkpartiregeringen 1978-79, men återvände snabbt till juridiken. 1980 blev hon lagman i kammarrätten i Stockholm. Mellan 1982 och 1998 var hon generaldirektör för Datainspektionen, under en tid då it-boomen inleddes. 1998 blev Anitha Bondestam president för kammarrätten i Göteborg. Tidigare i år utnämndes hon till ordförande i Jämställdhetsnämnden. (PM)
-
Microsofts grundare Bill Gates fyller 50 år på fredag (28/10).
Stockholm (PM)
Bill Gates har ett enormt inflytande i våra dagliga liv. Utan Gates programspråk Basic, MS-Dos och Windows hade våra datorer sett annorlunda ut. Han grundade Microsoft i mitten av 70-talet. 20 år senare var det världens största företag. På senare år har Gates även givit hundratals miljarder av sin förmögenhet till välgörande ändamål. Hans stiftelse skänker stora summor till kampen mot svåra sjukdomar. (PM)
-
Skådespelerskan Julia Roberts fyller 38 år på fredag (28/10).
Stockholm (PM)
Julia Roberts är Hollywoods största kvinnliga stjärna och har varit så i över tio år. Det stora genombrottet kom med "Pretty woman" 1990 och 2001 kröntes karriären med en Oscar som hon fick för "Erin Brockovich". Julia Roberts är annars expert på att göra romantiska komedier, som "Notting Hill" och "Min bästa väns bröllop". Det senaste året har hon varit mammaledig och gör i vår comeback som skådespelare, i teaterpjäsen "Three days of rain" i New York. (PM)
-

Bildtexter:

fd051028_1.jpg
Julia Roberts
Foto: Reuters

Mer läsning

Annons