Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar fredag 29 juli

/

Annons
Tonsättaren Mikis Theodorakis fyller 80 år på fredag (29/7).
Stockholm (PM)
Mikis Theodorakis är en grekisk tonsättare, med ett speciellt öga till Sverige. Han skrev bland annat den världsberömda musiken till filmen "Zorba" 1964. Efter militärkuppen i Grekland satt Theodorakis fängslad i fyra år. Han kom till Sverige 1971 och samarbetade under 70-talet med bland annat Arja Saijonmaa och Sven-Bertil Taube som sjöng in "En sång till frihet". Theodorakis är fortfarande aktiv som filmkompositör. (PM)
Förre rikspolischefen Sten Heckscher fyller 63 år på fredag (29/7).
Stockholm (PM)
Sten Heckscher var rikspolischef i åtta år, men avgick vid årsskiftet och blev president för kammarrätten i Stockholm. Han var tidigare näringsminister i två år. Heckscher valde socialdemokraterna, till skillnad från sin far Gunnar Heckscher som var partiledare för högern. Sten Heckscher jurist och var statssekreterare på Justitiedepartementet mellan 1987 och 91. Därefter var han generaldirektör på Patentverket. (PM)
-
Tv-profilen Fredrik Belfrage fyller 56 år på fredag (29/7).
Stockholm (PM)
Fredrik Belfrage började som sportjournalist vid tv i Göteborg, men gled precis som kompisen Ingvar Oldsberg mer och mer in på underhållning. Tillsammans ledde de "Bell och Bom" i tv. Belfrage var programledare för "Go'morron Sverige" och "Prat i kvadrat". Två gånger var han konferencier för Melodifestivalen. För fyra år sedan gjorde han comeback i frågesporten "Vinna eller försvinna". (PM)
-
Cyklisten Tommy Prim fyller 50 år på fredag (29/7).
Stockholm (PM)
Tommy Prim var ett av våra främsta cykelproffs. Under en imponerande karriär i italienska stallet Bianchi kom han tvåa i Giro d'Italia två gånger och fyra två gånger mellan 1980 och 85. Dessutom vann han det svenska Postgirot två gånger. Efter karriären har Tommy Prim satsat på en ledarkarriär inom svensk cykel. (PM)
-

Bildtexter:

fd050729_1.jpg
Fredrik Belfrage
Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Mer läsning

Annons