Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar fredag 30 september

Annons
Skådespelerskan Deborah Kerr fyller 84 år på fredag (30/9).
Stockholm (PM)
Deborah Kerr är mest känd för kärleksscenen med Burt Lancaster i vattenbrynet i filmen "Härifrån till evigheten". Det öppnade dörren för större roller och hela sex Oscarnomineringar. Bland annat för "Kungen och jag" och "Vid skilda bord". 1969 drog sig den skotskfödda skådespelerskan tillbaka från Hollywood och flyttade till Schweiz. 1994 fick hon en heders-Oscar. (PM)
-
Skådespelerskan Angie Dickinson fyller 74 år på fredag (30/9).
Stockholm (PM)
Angie Dickinson blev tvåa i Miss USA 1953, sedan låg vägen till Hollywood öppen. Hon blev en av filmens sexsymboler efter genombrottet i "Rio Bravo" 1959. Hon filmade med Frank Sinatra i "Storslam i Las Vegas", men karriären tog inte riktigt fart trots roller i "Hämnaren från Alcatraz" och "Den djävulska jakten". Det blev mest tv-roller från 70-talet och framåt. Angie Dickinson är skild från kompositören Burt Bacharach. (PM)
-
Sportjournalisten Tommy Engstrand fyller 66 år på fredag (30/9).
Stockholm (PM)
Tommy Engstrand har under en drygt 30-årig karriär varit en välkänd sportkommentator inom både radio och tv. Han har bevakat alla stora evenemang som OS och fotbolls-VM och täckte ofta Björn Borgs framgångar inom tennisen på 70-talet. Tommy Engstrand var chef för "Radiosporten" på 80-talet, men är numera knuten till Viasat sport och kommenterar ofta internationell fotboll. (PM)
-
Racerföraren Reine Wisell fyller 64 år på fredag (30/9).
Stockholm (PM)
Reine Wisell var samtida med Ronnie Peterson, en svensk formel 1-förare som dock inte nådde samma framgångar som sin landsman. Men de sporrade varandra. Reine Wisell hade något av en Playboyimage jämfört med Ronnie Peterson och debuterade i formel 1 1970 och körde 22 GP-tävlingar, bland annat för Lotus och March. Han är fortfarande engagerad i svensk motorsport. (PM)
-
EU-parlamentarikern Anders Wijkman fyller 61 år på fredag (30/9).
Stockholm (PM)
Anders Wijkman är nog unik på så sätt att han har haft höga poster i tre partier. Han började som moderat riksdagsledamot 1971-78, blev omtalad som partiledarkandidat inom folkpartiet på 80-talet och sitter sedan några år som EU-parlamentariker för kristdemokraterna. I nio år var Wijkman dessutom generalsekreterare för Röda korset och biträdande generalsekreterare i FN mellan 1995 och -97. (PM)
-

Bildtexter:

fd050930_1.jpg
Tommy Engstrand
Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Mer läsning

Annons