Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar fredag 5 augusti

/

Annons
Astronauten Neil Armstrong fyller 75 år på fredag (5/8).
Stockholm (PM)
Neil Armstrong var den första människan på månen. Det var den 20 juli 1969 som Apollo 11-raketen landade och Armstrong tog de första stegen, som var så stora för mänskligheten. Han började sin karriär som stridspilot, men värvades till Nasa och flög bland annat rymdraketen Gemini 8 1966. Armstrong pensionerade sig från Nasa 1971 och har levt ett tillbakadraget liv hemma i Ohio sedan dess. (PM)
-
Höjdhopparen Rickard Dahl fyller 72 år på fredag (5/8).
Stockholm (PM)
Richard Dahl blev aldrig svensk mästare i höjdhopp, men tog oväntat EM-guld i Stockholm 1958 då han lyckades höja sitt personliga rekord med fyra centimeter och ta 2,12. För den bedriften belönades Richard Dahl med Svenska Dagbladets bragdmedalj. Efter idrottskarriären blev han sportjournalist, på bland annat Länstidningen i Södertälje och Nordvästra Skånes Tidningar. (PM)
-
Fotbollspelaren Ray Clemence fyller 57 år på fredag (5/8).
Stockholm (PM)
Ray Clemence är en av Englands bästa fotbollsmålvakter och ett välkänt namn i Sverige under \"Tipsextras\" guldålder på 70-talet. Han vaktade Liverpools mål under klubbens storhetstid i slutet av 70-talet och gjorde en mycket uppmärksammad flytt till Tottenham i början av 80-talet. Det blev 61 landskamper för England. Efter karriären blev han assisterande förbundskapten för engelska landslaget. (PM)
-

Bildtexter:

fd050805_1.jpg
Rickard Dahl
Foto: Scanpix

Mer läsning

Annons