Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar fredag 8 april 2005

Annons
Programledaren Lennart Swahn fyller 78 år på fredag (8/4).
Stockholm (PM)
Lennart Swahn ledde under decennier en rad stora underhållningssuccéer i tv och var ciceron för den klassiska musiken i radions P2 samt programledare för klassiska "Riksronden" i radio. I tv minns man främst "Gäster med gester", "Halv sju" och "Razzel". När han pensionerats av SVT blev Lennart Swahn stjärna i TV3 med "Blåsningen", kanalens populäraste program. (PM)
Förre handelsministern Björn Molin fyller 73 år på fredag (8/4).
Stockholm (PM)
Björn Molin var handelsminister under ett år i den borgerliga regeringen 1981-82. Sedermera blev han även landshövding i Hallands län i elva år fram till sin pension 1997. Folkpartisten Björn Molin är statsvetare och har haft förtroendeposter inom Göteborgs universitet. Han har även varit ledamot av FN-delegationen. (PM)
FN:s generalsekreterare Kofi Annan fyller 67 år på fredag (8/4).
Stockholm (PM)
Kofi Annan är FN:s generalsekreterare sedan 1993 och har lyckades till en början så bra i sitt ämbetet att han utan omsvep blev omvald för fyra år sedan. Kofi Annan delade Nobels fredspris med FN 2002. Men efter sitt motstånd mot Irakkriget har han blivit kritiserad i USA. Han är född i Ghana och gift med svenska konstnären Nane. Kofi Annan började arbeta inom FN 1962 och har varit världsorganisationen trogen nästan hela tiden i olika administrativa poster. (PM)
-

Bildtexter:

fd050408_1.jpg
FN:s generalsekreterare Kofi Annan fyller 67 år på fredag 8 april.
Foto: Chip East /East

Mer läsning

Annons