Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar lördag 12 november

/

Annons
Författaren Lars Gyllensten fyller 84 år på lördag (12/11).
Stockholm (PM)
Lars Gyllensten sitter i Svenska Akademien sedan 1966. Eller rättare sagt, han hoppade av akademiens arbete efter Rushdieaffären 1989. Tidigare var han dess ständige sekreterare mellan 1977 och 1989. Gyllensten var prosektor i histologi vid Karolinska Institutet mellan 1955 och 1973. Hans författarskap har han själv karaktäriserat som "existensiell grundforskning".
-
Nattklubbsdrottningen Alexandra Charles-Gustrin fyller 59 år på lördag (12/11).
Stockholm (PM)
Alexandra Charles var Stockholms nattklubbsdrottning under nästan 20 år. På hennes diskotek dansade kändisarna och den blivande kung Carl Gustaf nätterna igenom. Hon föddes i Mariestad och döptes till Ingalill, men fick namnet Alexandra av en amerikan som tyckte det var lättare att uttala. 22 år gammal öppnade hon sin första klubb på Strand hotell i Stockholm. Den mest legendariska hette Alexandras, som låg på olika adresser genom åren. (PM)
-
Skådespelaren Krister Henriksson fyller 59 år på lördag (12/11).
Stockholm (PM)
Krister Henriksson har blivit en av våra mest sedda skådespelare i tv och på film. Förutom rollen som intendent Lindman i "Rederiet" har han gjort fina roller i "Kreuger", "Den gråtande ministern" och "Trolösa" för att bara nämna några. Just nu är han aktuell som Kurt Wallander i en serie Mankelldeckare som har filmats för bio och tv. (PM)
-
Skådespelaren Peter Haber fyller 53 år på lördag (12/11).
Stockholm (PM)
Peter Haber hade arbetat på scen i nästan 20 år då han blev ett känt namn för en större publik i Guillouthrillern "Fiendens fiende" 1990. Sedan dess har han bland annat spelat Sunes pappa och polisen Beck på film och i tv. Med sin sambo Lena T Hansson spelade han häromåret "Revisorn" mot Robert Gustafsson på Chinateatern i Stockholm. (PM)
-
Gymnasten Nadia Comaneci fyller 44 år på lördag (12/11).
Stockholm (PM)
Nadia Comaneci fyller faktiskt bara 44 år, trots att det är hela 28 år sedan hon charmade en hel värld och tog tre guld i OS i Montréal. Den rumänska gymnasten med smeknamnet "Kolibrin från Onesti" tävlade även i OS fyra år senare, men lade sedan av. 1989 lyckades hon fly från sin eländiga tillvaro i Rumänien och är numera gymnastiktränare och idrottscelebritet i USA. (PM)
-

Bildtexter:

fd051112_1.jpg
Peter Haber
Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Mer läsning

Annons