Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar lördag 17 september

Annons
Skådespelaren Rolv Wesenlund fyller 69 år på lördag (17/9).
Stockholm (PM)
Rolv Wesenlund fra Norge är mest känd här i Sverige för sin rollfigur Marve Fleksnes som gjorde entré i tv 1974. Det har blivit fem omgångar "Fleksnes fataliteter" sedan dess. Så sent som härom året sändes den senaste omgången. I norsk tv slog Wesenlund igenom redan på 60-talet med olika humorprogram. Han har även varit en flitig gäst på flera svenska scener. (PM)
-
Ordföranden i FN;s generalförsamling Jan Eliasson fyller 65 år på lördag (17/9).
Stockholm (PM)
Jan Eliasson är en av våra tyngsta diplomatiska företrädare som varit med om att forma svensk utrikespolitik i decennier. I fem år har han varit Sveriges ambassadör i Washington, men tillträder i september posten som ordförande i FN:s generalförsamling. Han anställdes på UD 1965 och var bland annat utrikespolitisk rådgivare åt Olof Palme och senare socialdemokratiska regeringar. Eliasson var FN-ambassadör 1988-92 och kabinettssekreterare på UD mellan 1994 och 2000. (PM)
-
Astradirektören Håkan Mogren fyller 61 år på lördag (17/9).
Stockholm (PM)
Håkan Mogren var i drygt tio år lyckosam, men omstridd, vd för Astra. Företagets aktier steg som en raket under hans ledning, mycket tack vare magmedicinen Losec, men Mogren blev kritiserad för sina löneavtal. Sedan samgåendet med Zeneca är Håkan Mogren vice styrelseordförande i Astra Zeneca. Han var VD i Astra sedan 1988 och innan dess VD för Marabou sedan 1977. (PM)
-
Moderna museets chef Lars Nittve fyller 52 år på lördag (17/9).
Stockholm (PM)
Lars Nittve startade sin karriär som museiman genom att vara intendent på Moderna museet. Nu är han tillbaka som chef där. Många trodde att Nittve var förlorad för svenskt konstliv, men kulturminister Ulvskog lyckades locka hem honom efter hans utflykter till Tate Modern i London och Louisiana i Köpenhamn där han har varit chef. (PM)
-

Bildtexter:

fd050917_1.jpg
Jan Eliasson
Foto: Ulf Palm/Scanpix

Mer läsning

Annons