Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar lördag 18 juni 2005

/

Annons
Sydafrikas president Thabo Mbeki fyller 63 år på lördag (18/6).
Stockholm (PM)
Thabo Mbeki är Sydafrikas president sedan 1999 då han övertog ämbetet efter Nelson Mandela. Han omvaldes tidigare i fjol när ANC fick nästan 70 procent av rösterna. Mbeki skolades in i rollen som arvtagare inom ANC:s organisation i exil. Han ledde bland annat de hemliga förhandlingarna med regeringen som ledde till apartheids avskaffande. Mbeki är omstridd, bland annat för sin egensinniga teori att det finns andra orsaker till aids än hiv. (PM)
-
Artisten Paul McCartney fyller 63 år på lördag (18/6).
Stockholm (PM)
Paul McCartney var den "snygge" i Beatles och skrev många av gruppens klassiker. Han hade den mest framgångsrika solokarriären med massor av hits och blev adlad 1997. Sir Paul kan numera även glädja sig åt sin dotter Stella som blivit en framgångsrik modeskapare. (PM)
-
Artisten Magnus Uggla fyller 51 år på lördag (18/6).
Stockholm (PM)
Magnus Uggla har varit den svenska popmusikens hovnarr sedan mitten av 70-talet då han skivdebuterade med "Om Bobbo Viking". Han är fortfarande en av landets bäst säljande artister, som även har synts i filmer som "G" och i krogshower, både egna och med Povel Ramel. I sommar blir det ny turné, med Lena Philipsson och Darin. (PM)
-
Skådespelerskan Isabella Rossellini fyller 53 år på lördag (18/6).
Stockholm (PM)
Isabella Rossellini är halvsvensk även om hon knappt behärskar det svenska språket längre. Hon är dotter till Ingrid Bergman och den italienske filmregissören Roberto Rossellini. Isabella har varit skådespelare, bland annat i "Blue velvet" och "Wild at heart", men mest gjort sig känd som fotomodell med lukrativa kosmetikakontrakt långt upp i medelåldern. (PM)
-

Bildtexter:

fd050618_1.jpg
Isabella Rossellini
Foto: Erlend Aas/Scanpix

Mer läsning

Annons