Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar lördag 19 november

/

Annons
Mediemogulen Ted Turner fyller 67 år på lördag (19/11).
Stockholm (PM)
Ted Turner går till historien som mannen bakom nyhetskanalen CNN, vilket startade en ny epok med dygnet runt-sändningar från dramatiska händelser från världens alla hörn. Kanalen startade 1980. Då hade Turner redan startat andra tv-stationer i USA och vunnit Americas Cup i segling. Sedan han sålde sitt imperium till Time Warner har Ted Turner gift och skilt sig med Jane Fonda och lovat skänka en miljard dollar i FN:s verksamhet. (PM)
-
Skådespelerskan Meg Ryan fyller 44 år på lördag (19/11).
Stockholm (PM)
Meg Ryan var framförallt på 80- och 90-talet kvinnan man förknippade med amerikanska romantiska komedier, tack vare filmer som "När Harry träffade Sally", "Sömnlös i Seattle" och "Du har mail". På senare år har hon satsat på mer okonventionella roller i filmer som "In the cut" och "Against the ropes". (PM)

Skådespelerskan Jodie Foster fyller 43 år på lördag (19/11).
Stockholm (PM)
Jodie Foster ransonerar verkligen sitt skådespelande nu för tiden. Senaste filmen "Flightplan" är den första stora rollen hon har gjort på drygt tre år. Hon slog igenom som barnskådespelerska i "Taxi driver" och har vunnit två Oscar. Den första för våldtäktsdramat "Anklagad" och den andra för thrillern "När lammen tystnar". (PM)
-

Bildtexter:

fd051119_1.jpg
Meg Ryan
Foto: Reuters

Mer läsning

Annons