Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar lördag 23 juli

/

Annons
Filmregissören Jan Troell fyller 74 år på lördag (23/7).
Stockholm (PM)
Jan Troell fick sitt stora genombrott som filmregissör med \"Här har du ditt liv\" 1966. Efter att ha filmat Mobergeposen \"Utvandrarna\" och \"Nybyggarna\" i början av 70-talet fick han chansen att jobba i USA, men har mest verkat hemma. \"Il Capitano\" var en kontroversiell film om Åmsele-morden. Den senaste filmen han gjorde var \"Så vit som en snö\" 2001. (PM)
-
Skådespelaren Woody Harrelson fyller 44 år på lördag (23/7).
Stockholm (PM)
Woody Harrelson slog igenom i en biroll i tv-serien \"Skål!\" på 80-talet och har sedan dess gjort en imponerande filmkarriär med stora roller i \"Ett oanständigt förslag\", \"Natural born killers\" och \"Larry Flynt - skandalernas man\". Woody Harrelson har även engagerat sig i kampen för att legalisera marijuana i USA. (PM)
-
Sångerskan Titiyo fyller 38 år på lördag (23/7).
Stockholm (PM)
Titiyo fick en nytändning i sin karriär för fyra år sedan då hon spelade in skivan \"Come along\", producerad och skriven av Joakim Berg och Peter Svensson. Hon fick sin största hit sedan debuten 1989 då hon över en natt slog igenom med \"Talking to the man in the moon\". Då samarbetade hon med dåvarande maken Magnus Frykberg. Titiyo är lillasyster till Neneh Cherry. (PM)
-
Monica Lewinsky fyller 32 år på lördag (23/7).
Stockholm (PM)
Monica Lewinsky blev en av världens mest omtalade kvinnor när det 1998 avslöjades att hon haft ett sexuellt förhållande med president Bill Clinton då hon var praktikant i Vita huset. Clinton ställdes inför riksrätt efter att ha ljugit om affären. Lewinsky har sedan dess försökt gå vidare i sitt liv och har bland annat varit reklampelare för olika produkter och programledare för en dokusåpa i amerikansk tv. (PM)
-

Bildtexter:

fd050723_1.jpg
Titiyo
Foto: Peter Lydén/Scanpix

Mer läsning

Annons