Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar lördag 26 mars 2004

Annons
Tonsättaren och dirigenten Pierre Boulez fyller 80 år på lördag (26/3).
Stockholm (PM)
Pierre Boulez är en av efterkrigstidens viktigaste kompositörer och dirigenter. Fransmannen fick Polarpriset 1996. Boulez kompositioner på 40- och 50-talen var epokgörande för modernismen och inflytelserika även i dag. På 60-talet var han chefsdirigent för New York-filharmonikerna och BBC:s symfoniorkester. (PM)
Författaren Erica Jong fyller 63 år på lördag (26/3).
Stockholm (PM)
Erica Jong blev över en natt en av världens mest lästa författare när boken "Rädd för att flyga" gavs ut 1973. Den kontroversiella erotiska romanen såldes i tolv och en halv miljoner exemplar och blev ett stort samtalsämne. Erica Jong har fortsatt i samma ådra och skrivit böcker som "Fanny" och även tagit upp rädslan för medelåldern i "Rädd för femtio". (PM)
Sångerskan Diana Ross fyller 61 år på lördag (26/3).
Stockholm (PM)
Diana Ross har haft några tunga år på sistone. Först sprack hennes äktenskap med norske miljardären Arne Naess, sedan blev hennes återföreningsturné med Supremes ett praktfiasko som fick avbrytas häromåret. Och i fjol dog dessutom Arne Naes i en klättringsolycka. Då är det lättare att prata om det förflutna. Storstjärna med Supremes på 60-talet och lysande karriär på egen hand under två decennier därefter. (PM)
Handbollspelaren Staffan Olsson fyller 41 år på lördag (26/3).
Stockholm (PM)
Staffan Olsson är en av Sveriges mest folkkära handbollspelare, medlem av landslaget "Bengans boys" sedan mitten av 80-talet. Den vänsterhänte spelaren varvar nu ner i Hammarby efter att ha spelat i tyska Bundesliga i 13 år och tagit 2 VM-guld, 4 EM-guld och 3 OS-silver. Han har precis meddelat att han slutar efter den här säsongen och funderar nu på vad han ska göra i framtiden, kanske blir han tränare. (PM)
-

Bildtexter:

fd050326_1.jpg
Sångerskan Diana Ross fyller 61 år på lördag (26/3).
Kimberly White/Scanpix

Mer läsning

Annons