Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar lördag 26 november 2005

/

Annons
Riksdagens talman Björn von Sydow fyller 60 år på lördag (26/11).
Stockholm (PM)
Björn von Sydow är talman och därmed näst högst i rikets rangordning. Von Sydow var försvarsminister mellan 1997 och 2002 och fick leda sitt departement i en tid då försvaret skar ner och omstrukturerades för att klara uppdrag i fredens tjänst utomlands. Han är docent i statsvetenskap och har bland annat varit prefekt vid Socialhögskolan. Han är riksdagsledamot sedan 1994. (PM).
-
Tv-journalisten Claes Elfsberg fyller 57 år på lördag (26/11).
Stockholm (PM)
Claes Elfsberg har bytt karriärspår det senaste året och är numera tittarombudsman på SVT. Tidigare arbetade han på "Rapport" i 30 år. Ett år efter att ha examinerats från Journalisthögskolan började han på "Rapport" 1971. Han var biträdande chef där mellan 1984 och 1989. Claes Elfsberg var även programledare och redaktör för "Dokument utifrån". (PM)
-
Tv-journalisten Bengt Magnusson fyller 55 år på lördag (26/11).
Stockholm (PM)
Bengt Magnusson är nyhetsuppläsare i TV4 och var tidigare även programledare för kanalens populära frågelek "Vem vill bli miljonär?". Han har arbetat på TV4 sedan starten 1990, under lång tid i morgonsoffan. Han kom dit från "Rapport" och innan dess var han sportjournalist som bland annat rapporterade från OS i Los Angeles för TV-sporten i SVT. (PM)
-
Dagens Nyheters och Expressens förre chefredaktör Joachim Berner fyller 43 år på lördag (26/11).
Stockholm (PM)
Joachim Berner har trots sin relativa unga ålder hunnit med att vara chefredaktör för både Expressen och Dagens Nyheter, samt redaktionschef på Göteborgs-Posten och nästan vd för Sveriges Radio. Han fick lämna Expressen efter bara åtta månader. Det blev sedan ramaskri när han utsågs till ny vd för Sveriges Radio och hans namn drogs snabbt tillbaka. Berner arbetar numera på ett riskkapitalbolag och är dessutom aktiv i familjeföretaget Christian Berner Invest, som säljer teknisk utrustning. (PM)
-
Filmregissören Hannes Holm fyller 43 år på lördag (26/11).
Stockholm (PM)
Hannes Holms karriär är nära förknippad med Måns Herngren. I januari har deras nya film, "Varannan vecka", där även Felix Herngren är med som regissör, premiär. Herngren och Holm började göra tv ihop för 20 år sedan och har sedan dess arbetat ihop nästan hela tiden. Det har blivit många tv-serier, såsom "Smash" och fyra långfilmer, däribland "Adam & Eva" och "Klassfesten". Under tre år på 90-talet var Hannes Holm biträdande dramachef på SVT. (PM)
-

Bildtexter:

fd051126_1.jpg
Björn von Sydow
Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Mer läsning

Annons