Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar lördag 29 oktober

/

Annons
Rysslands förre premiärminister Jevgenij Primakov fyller 77 år på lördag (29/10).
Stockholm (PM)
Jevgenij Primakov var Rysslands premiärminister mellan augusti 1998 och maj 1999 då den lynnige presidenten Boris Jeltsin oväntat avskedade honom. Primakov hade tidigare varit utrikesminister i två år. Han var chef för fruktade KGB vid Sovjetunionens upplösning och fortsatte som chef för dess efterföljare FSB innan Jeltsin kallade in honom i regeringen. (PM)
-
Komikern Babben Larsson fyller 49 år på lördag (29/10).
Stockholm (PM)
Barbro "Babben" Larsson är utbildad skådespelerska, men gjorde sig först känd som ståuppkomiker. På senare år har hon spelat mer teater och framför allt krogshowen "Rea", som även har sänts i tv. Men "Babben" är också en eftertraktad föreläsare. Hon är född på Gotland och utbildade sig på Statens scenskola. (PM)
-
Skådespelerskan Winona Ryder fyller 34 år på lördag (29/10).
Stockholm (PM)
Winona Ryder var en så stor ungdomsstjärna i början av 90-talet att det har varit svårt för henne att få vettiga roller i vuxen ålder. "Edward Scissorhands", "Dracula" och "Reality bites" gjorde henne till stjärna, förhållandet med Johnny Depp gjorde henne världsberömd. Hon har fått sitt namn efter födelsestaden Winona i Minnesota. (PM)
-

Bildtexter:

fd051029_1.jpg
Babben Larsson
Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Mer läsning

Annons