Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar lördag 4 juni 2005

Annons
Tv-mannen Jesper Aspegren fyller 55 år på lördag (4/6).
Stockholm (PM)
Jesper Aspegren byggde en tv-karriär på att leda program om ljuva saker i livet. Han var programledare för \"Sköna söndag\" på 80-talet och gick sedan vidare till \"Antikrudan\" och senare matprogrammet \"Mitt i maten\". Men lagom till sin 50-årsdag lämnade Jesper Aspegren tv-världen för att bli vd för ett auktionshus. Ett jobb hamnade lämnade för tre år sedan. (PM)
-
Skådespelaren Björn Kjellman fyller 42 år på lördag (4/6).
Stockholm (PM)
Björn Kjellman har haft störst publikframgång när han spelat komplicerade men välmenande män, som i \"Adam & Eva\" och \"Klassfesten\" på film och Pelle Svanslös i julkalendern 1997. Han kom fram inom teatern, bland annat på Unga Klara i Stockholm och Riksteatern, men har på senare år mest filmat. Björn Kjellman är förstås också känd för sitt stora schlagerintresse och är ofta expertkommentator i tv och radio vid schlager-EM.(PM)
-
Operasångerskan Cecilia Bartoli fyller 39 år på lördag (4/6).
Stockholm (PM)
Cecilia Bartoli är mezzosopran och som sådan en av det senaste decenniets allra bästa. Redan som tonåring upptäcktes hon av Herbert von Karajan och debuterade i Verona 1987. Hon trivs bäst med att sjunga Rossini- och Mozartroller, såsom \"Barberaren i Sevilla\" respektive \"Figaros bröllop\". Men mycket av Cecilia Bartolis stjärnstatus kommer från hennes skivor, som är ständigt ligger i topp på listorna.(PM)
-
Sångaren Peter Jöback fyller 34 år på lördag (4/6).
Stockholm (PM)
Peter Jöback ställde redan 18 år gammal upp i Melodifestivalen, men det blev genom musikaler han blev riktigt folkkär. Han spelade Robert i \"Kristina från Duvemåla\" och kan nog aldrig skaka av sig sin signatursång \"Guldet blev till sand\", som låg på Svensktoppen i över ett år. Samtidigt försöker han göra en popkarriär. Häromåret kom en julskiva och han har gett ut flera popskivor. (PM)
-
Skådespelerskan Angelina Jolie fyller 30 år på lördag (4/6).
Stockholm (PM)
Angelina Jolie är dotter till Hollywoodstjärnan Jon Voight, men är förstås mer känd än sin berömde far nuförtiden. Hon har spelat dataspelshjältinnan Lara Croft i två filmer och fick en Oscar för sin roll i filmen \"Stulna år\". Senast spelade hon Alexander den stores mamma i \"Alexander\". Härnäst spelar hon mot Brad Pitt i filmen \"Mr and Mrs Smith\", samtidigt som kändispressen vill veta om de har ihop det i verkligheten också. (PM)
-

Bildtexter:

fd050604_1.jpg
Angelina Jolie
Foto: Reuters

Mer läsning

Annons