Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar lördag 6 augusti

/

Annons
Skådespelerskan Inga Landgré fyller 78 år på lördag (6/8).
Stockholm (PM)
Inga Landgré har gjort stora roller hos bland annat Nils Poppe och Ingmar Bergman. Hon var gift med Poppe mellan 1949 och -59 och spelade med i flera av hans klassiska filmer. För Bergman spelade hon riddarens hustru i "Det sjunde inseglet". Förutom filmrollerna har det blivit mycket spel på flera stadsteatrar. Senast medverkande hon i Carin Mannheimers "Solbacken avd E" i tv. (PM)
-
Skådespelaren Helge Skoog fyller 67 år på lördag (6/8).
Stockholm (PM)
Helge Skoog har iklätt sig många roller under en 40-årig skådespelarkarriär. Han är teatersportens främsta affischnamn i Sverige, grundare av Klara soppteater i Stockholm och politisk satiriker i TV4:s "Parlamentet". Dessutom har han spelat Ture Sventon i flera folkkära tv-serier. (PM)
-
Författaren Kjell Westö fyller 44 år på lördag (6/8).
Stockholm (PM)
Kjell Westö är en finlandssvensk författare med stor publik i Sverige. Han debuterade som poet 1986, men det var med sin första roman, "Drakarna över Helsingfors", för sju år sedan som Kjell Westö gjorde sig ett namn även i Sverige. Det är en episk roman om en familjs liv efter andra världskriget fram till 80-talets kasinoekonomi. Häromåret kom senaste romanen "Lang". (PM)
-
Tv-kocken Tina Nordström fyller 32 år på lördag (6/8).
Stockholm (PM)
Tina Nordström är en av Sveriges i särklass mest populära tv-personligheter. Och det har gått fort. 2001 började hon laga mat i SVT. Sedan dess har hon skrivit bästsäljande kokböcker och fått tittarsiffror på 1,5 miljon per program. Tina Nordström är från Skåne och växte upp i en krogmiljö, föräldrarna drev restaurang. Det senaste året tog hon ledigt från SVT för att spela in ett internationellt matprogram, men gör comeback i höst med en matresa genom Sverige. (PM)
-

Bildtexter:

fd050806_1.jpg
Tina Nordström
Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Mer läsning

Annons