Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar måndag 10 oktober

Annons
Skådespelerskan Claire Wikholm fyller 61 år på måndag (10/10).
Stockholm (PM)
Claire Wikholm är en av våra mest mångsidiga skådespelare. I 30 år har hon varit knuten till Stockholms stadsteater. Hon har även arbetat som regissör, bland annat av Jonas Gardells "Cheek to cheek". Claire Wikholm har också gjort minnesvärda filmer, som "Vi hade i alla fall tur med vädret" och skrivit flera böcker. 2002 var hon med i tv-serien "Bland kryddor och kriminella" i SVT. (PM)
-
Handelsbankens styrelseordförande Arne Mårtensson fyller 54 år på måndag (10/10).
Stockholm (PM)
Arne Mårtensson är avgående styrelseordförande i Handelsbanken. Han aviserade nyligen sin avgång för att genomföra en livsdröm - segla jorden runt med sin fru. Mårtensson blev ordförande 2001, men var inte ny i banken som han varit vd och koncernchef för sedan tidigt 90-tal. Mårtensson är en av näringslivets tungviktare kom fram inom Handelsbanken där han haft chefspositioner på flera nivåer sedan mitten av 70-talet. (PM)
-
Längdåkaren Vegard Ulvang fyller 42 år på måndag (10/10).
Stockholm (PM)
Vegard Ulvang var en av världens bästa skidåkare från slutet av 80-talet och tio år framåt. Han vann tre OS-guld, på 10 och 30 kilometer samt stafett, vid OS i Albertville 1992. Dessutom har han tagit ytterligare tre OS-medaljer. I VM 1991 blev det VM-guld i stafett. På senare år fick han ofta paradoxalt nog se sig slagen av sin landsman Björn Dählie i spåren. (PM)
-
Artisten Neneh Cherry fyller 41 år på måndag (10/10).
Stockholm (PM)
Neneh Cherry fick ett jättestort genombrott våren 1989 med "Buffalo stance", och blev en av Sveriges mest kända artister. Förutom "7 seconds", samarbetet med Youssou N'dour, hade hon svårt att upprepa framgången och hennes karriär har gått kräftgång sedan dess. (PM)
-

Bildtexter:

fd051010_1.jpg
Claire Wikholm
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Mer läsning

Annons