Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar måndag 12 december 2005

/

Annons
Dalarnas landshövding Ingrid Dahlberg fyller 64 år på måndag (12/12).
Stockholm (PM)
Ingrid Dahlberg är landshövding i Dalarna. Hon var tidigare chef för Dramaten i Stockholm mellan 1997 och 2002. Dit kom hon från Sveriges Television där hon var dramachef sedan 1987 och bland annat lockat Ingmar Bergman att göra "Den goda viljan". Dahlberg arbetade på SVT i drygt 30 år som producent och regissör. (PM)
-
Skådespelaren Peter Haber fyller 53 år på måndag (12/12).
Stockholm (PM)
Peter Haber är en av våra flitigaste skådespelare och har gjort många kända karaktärer. Han har spelat kommissarie Martin Beck i över tio filmer och även gjort agenten Hamilton i en tv-serie. Dessutom är han känd från Jönssonligan och som Sunes pappa i tv-serier och på film. Men Peter Haber har även gjort många teaterroller. Han är gift med kollegan Lena T Hansson. (PM)
-
Författaren och chefredaktören Göran Greider fyller 46 år på måndag (12/12).
Stockholm (PM)
Göran Greider är chefredaktör på Dala-Demokraten sedan 1999 och en av den socialdemokratiska pressens främsta debattörer, en passionerad försvarare av folkhemmet. Han är även poet som givit ut diktsamlingar sedan debuten 1981. Göran Greider delar födelsestad med statsminister Göran Persson, nämligen Vingåker. (PM)
-

Bildtexter:

fd051212_1.jpg
Göran Greider
Foto: Rolf Höjer/Scanpix

Mer läsning

Annons