Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar måndag 12 september

/

Annons
Tv-programledaren Bengt Feldreich fyller 80 år på måndag (12/9).
Stockholm (PM)
Bengt Feldreich har själv sagt att han trots sin långa karriär som bland annat vetenskapsjournalist i radio och tv mest kommer att bli ihågkommen för några sekunders sång i slutet av "Kalle Anka och hans vänner" på julafton varje år. Men det har blivit mer än Benjamin Syrsa. Feldreich arbetade i 35 år i radio och tv, bland annat med "Snillen spekulerar" och flera underhållningssatsningar. (PM)
-
Countrysångaren George Jones fyller 74 år på måndag (12/9).
Stockholm (PM)
George Jones är en av countrymusikens allra största artister. Från mitten av 50-talet radade han upp hits, både på egen hand och med andra, såsom Tammy Wynette som han gifte sig med 1969. Tillsammans kallades de kungen och drottningen av country. Under årens lopp gick George Jones musik mer åt balladhållet och han låg på listorna långt in på 90-talet. För sex år sedan var han nära döden när han krockade med sin bil, men överlevde mirakulöst. (PM)
-
Professor Bodil Jönsson fyller 63 år på måndag (12/9).
Stockholm (PM)
Bodil Jönsson blev känd genom sin medverkan i "Fråga Lund" i tv. Hon är professor på Certec, Lunds tekniska högskola och har genom sina böcker, främst "Tio tankar och om tid" funnit en stor publik. Boken är översatt till över tio språk. Den senaste boken heter "Tankekraft". Bodil Jönsson var trebarnsmor när hon 30 år gammal doktorerade i kärnfysik och inledde en akademisk bana. (PM)
-

Bildtexter:

fd050912_1.jpg
Bengt Feldreich
Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Mer läsning

Annons