Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar måndag 14 november

/

Annons
FN:s förre generalsekretare Boutros Boutros-Ghali fyller 83 år på måndag (14/11).
Stockholm (PM)
Boutros Boutros-Ghali blev FN:s generalsekreterare 1992, men fick bara sitta i en mandatperiod på fem år eftersom USA blockerade hans återval 1996. Egyptiern Boutros-Ghali blev Afrikas förste generalsekreterare i FN. Han ville införa en permanent FN-armé, men det förslaget stoppades. Boutros-Ghali är från början professor i internationell rätt och blev sedermera biträdande utrikesminister och vice premiärminister. (PM)
-
Författaren Kristina Lugn fyller 57 år på måndag (14/11).
Stockholm (PM)
Kristina Lugn har blivit en av våra mest folkkära poeter och författare. Sedan 1997 är hon även konstnärlig ledare vid Teater Brunnsgatan 4 i Stockholm. Kristina Lugn debuterade 1972 med "Om jag inte" och har även skrivit dramatik. I höst är hon aktuell med en pjäs på Dramaten, "Vera", och en på Stockholms stadsteater, "Det finns ett liv där borta i Vällingby". Dessutom har hon gjort en jazzskiva med Esbjörn Svenssons Trio. (PM)
-
Prins Charles av Storbritannien fyller 57 år på måndag (14/11).
Stockholm (PM)
Prins Charles liv har varit fullt av upp- och nedgångar de senaste åren. Den omvälvande skilsmässan från prinsessan Diana skakade förtroendet för honom i grundvalarna. Framförallt efter hennes död i en bilolycka 1997. Numera lever tronföljaren med Camilla, sedan i våras kallad hertiginnan av Cornwall, efter deras giftermål. Charles har ett stort intresse för sociala frågor, men väntar ännu på att få efterträda sin mamma Elizabeth på Storbritanniens tron. (PM)
-
USA:s utrikesminister Condoleezza Rice fyller 51 år på måndag (14/11).
Stockholm (PM)
Condoleezza Rice är en av världens mäktigaste kvinnor, sedan hon i vintras utsågs till ny utrikesminister i USA. Hon var tidigare professor vid Stanforduniversitetet och sedan nationell säkerhetsrådgivare till president George W Bush i fyra år innan hon blev den första svarta kvinnliga utrikesministern. Hennes egen politiska uppfattning är fortfarande relativt okänd eftersom hon har utmålats som obrottsligt lojal till presidenten. (PM)
-

Bildtexter:

fd051114_1.jpg
Kristina Lugn
Foto: Maja Suslin/Scanpix

Mer läsning

Annons