Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar måndag 15 augusti

/

Annons
Skådespelaren Martin Ljung fyller 88 år på måndag (15/8).
Stockholm (PM)
Martin Ljung var stjärna i "Knäpp upp"-revyerna och skapade nöjeshistoria med Povel Ramel på 50- och 60-talen. Vem minns inte figurerna Viking, Guben i låddan, Fnykis och de andra? Ljung träffade Povel Ramel på radion 1947. Då hade han året innan slutat sin anställning hos SJ för att bli skådespelare på heltid. (PM)
-
Skådespelaren Pierre Lindstedt fyller 62 år på måndag (15/8).
Stockholm (PM)
Pierre Lindstedt är son till folkkäre Carl-Gustaf Lindstedt, men har gjort sig ett eget namn som skådespelare. Han debuterade i filmen "Svenske Floyd" redan 1959, men fick sitt stora genombrott på Riksteatern 1974 i "Jeppe på berget". Under 70-talet gjorde han flera stora roller på film och teater. På senare år har han synts i bland annat "Nya tider" i tv och med Peter Flack i revyer. (PM)
-
Prinsessan Anne fyller 55 år på måndag (15/8).
Stockholm (PM)
Prinsessan Anne av Storbritannien är drottning Elizabeths andra barn. Hon har mest blivit känd för sitt engagemang för Rädda barnen och sina framgångar på hästryggen. Prinsessan Anne representerade Storbritannien i fälttävlan i OS i Montreal 1976. Precis som de flesta engelska kungligheter har hon haft äktenskapsproblem. 1992 skilde hon sig från kapten Mark Phillips och gifte sig med Timothy Laurence. Prinsessan Anne har två barn, Peter och Zara. (PM)
-
Nokias koncernchef Jorma Ollila fyller 54 år på måndag (15/8).
Stockholm (PM)
Jorma Ollila tog över ledningen för Nokia i januari 1992 och har fört fram ett företag som mest var känt för däck och gummistövlar till en av världens mest kända och framgångsrika mobiltelefontillverkare. Numera är han en världsberömd och hyllad företagsledare och dessutom nyligen utnämnd till styrelseordförande i oljebolaget Shell. (PM)
-

Bildtexter:

fd050815_1.jpg
Prinsessan Anne
Foto: Glenn Harvey/Scanpix

Mer läsning

Annons