Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar måndag 19 september

Annons
Landshövding Anders Björck fyller 61 år på måndag (19/9).
Stockholm (PM)
Anders Björck var en ledande moderat i drygt 30 år, och blev sommaren 1988 ett känt ansikte för vanligt folk i och med förhören om Ebbe Carlsson-affären i konstitutionsutskottet, där Björck var vice ordförande. Grälet med Carl Lidbom i direktsänd tv är en politisk klassiker. Han satt i riksdagen i 34 år, blev försvarsminister på 90-talet och var 1994-2002 förste vice talman. Sedan 2003 är han landshövding i Uppsala. (PM)
-
Skådespelaren Jeremy Irons fyller 57 år på måndag (19/9).
Stockholm (PM)
Jeremy Irons började inom teatern i Storbritannien och övergick under 70-talet mer till tv- och filmroller. Det internationella genombrottet kom med tv-serien "En förlorad värld" i början av 80-talet. Efter det placerade Hollywood Jeremy Irons i romantiska filmer eller i roller om mystiska män, som "Mysteriet von Bülow", för vilken han fick en Oscar. På senare år har han spelat i "Lolita" och "Stulen skönhet". (PM)
-
Musikern Nile Rodgers fyller 53 år på måndag (19/9).
Stockholm (PM)
Nile Rodgers är en av centralfigurerna i discomusiken och 70-talets popvåg. Hans egna grupp Chic radade upp hitlåtar som "Let's freak" och "Good times" och som producent skapade han framgångar åt bland andra Sister Sledge och Diana Ross. Senare producerade han storsäljare åt Madonna och David Bowie. (PM)
-
Fotomodellen Victoria Silvstedt fyller 31 år på måndag (19/9).
Stockholm (PM)
Victoria Silvstedt är flickan från Bollnäs som blev utvikningsbrud i Playboy och därifrån skapade sig en karriär som artist och tv-profil. Hon kom tvåa i Fröken Sverige-tävlingen 1993, men det var när hon poserade lättklätt i Slitz ett par år senare som amerikanska Playboy fick upp ögonen för henne. Hon utsågs till "årets lekkamrat" i tidningen 1997 och har sedan dess gjort ett par filmer och reklamuppdrag och spelat in skivor. Numera bor hon i USA. (PM)
-

Bildtexter:

fd050919_1.jpg
Anders Björck
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Mer läsning

Annons