Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar måndag 26 september

Annons
Sångaren Bryan Ferry fyller 60 år på måndag (26/9).
Stockholm (PM)
Bryan Ferry grundade den stilmedvetna popgruppen Roxy Music 1970. Gruppen växlade fritt mellan genrerna under sitt dryga decennium i rampljuset, med Bryan Ferry som elegant sångare. Han blev soloartist med ett fåtal hits på 80-talet och har sedan dess mest gjort andras låtar. (PM)
-
Sångerskan Olivia Newton-John fyller 57 år på måndag (26/9).
Stockholm (PM)
Olivia Newton-John var en av 70-talets största artister med en repertoar som vandrade från countrypop till disco. Hennes karriär fick en ny dimension när hon medverkade i filmer som "Grease" och "Xanadu", från vilka flera hitlåtar kom. Från mitten av 80-talet gick det tyngre i karriären och på 90-talet kämpade Olivia Newton-John mot bröstcancer. Sedan hon tillfrisknat har hon återupptagit musikkarriären med sporadisk skivutgivning. (PM)
-
Ishockeyspelaren Jonas Bergqvist fyller 43 år på måndag (26/9).
Stockholm (PM)
Jonas Bergqvist spelade bara en kort tid i NHL och tillbringade nästan hela sin tid som aktiv hockeyspelare i Sverige. Därför kunde han spela hela 272 landskamper för Tre Kronor, vilket är rekord. Leksingen och forwarden Bergqvist vann tre VM-guld och ett OS-guld under sin tid i Tre Kronor. Numera är han ledare inom Leksand. (PM)
-
Skådespelerskan Maria Bonnevie fyller 32 år på måndag (26/9).
Stockholm (PM)
Maria Bonnevie är en svensk-norsk skådespelerska vars största roll är huvudrollen i den nordiska storfilmen "Jag är Dina" häromåret. Bonnevie har även spelat i "Den 13:e krigaren" på film och gjort stora roller på Dramaten - bland annat "Tre systrar" och "En midsommarnattsdröm". Det senaste året har hon kunnat ses i "Tre solar" och "Hotet" på bio. (PM)
-

Bildtexter:

fd050926_1.jpg
Maria Bonnevie
Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Mer läsning

Annons