Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar måndag 28 november 2005

/

Annons
Skivbolagsdirektören Berry Gordy fyller 76 år på måndag (28/11).
Stockholm (PM)
Berry Gordy är mannen som skapade Motown 1959 och spridde soulmusiken från Detroit över hela världen. Gordy startade en skivaffär på 50-talet, vilken växte till en storindustri. Han upptäckte artister som Diana Ross, Smokey Robinson och Michael Jackson, men blev också kritiserad för hårdföra metoder. (PM)
-
Musikern Randy Newman fyller 62 år på måndag (28/11).
Stockholm (PM)
Randy Newman kom fram som singer/songwriter i samma omgivning som James Taylor och Carole King i början av 70-talet. Hans pianospel utvecklades snabbt och snart började han arbeta med filmmusik till filmer som \"Toy story\" och \"Press-stopp\". Randy Newman vann för tre år sedan sin första Oscar, för filmmusiken till \"Monsters inc\", efter att han varit nominerad i den klassen 15 gånger! (PM)
-
Skådespelaren Ed Harris fyller 55 år på måndag (28/11).
Stockholm (PM)
Ed Harris är karaktärsskådespelare av rang. Han blev Oscarnominerad för filmen \"Pollock\" häromåret. En film han själv regisserade. Han slog igenom som John Glenn i astronautdramat \"Det rätta virket\" och har sedan dess bland annat setts på vita duken i filmer som \"En plats i mitt hjärta\", \"Avgrunden\", \"The rock\" och \"Truman show\". (PM)
-

Bildtexter:

fd051128_1.jpg
Ed Harris
Foto: Reuters

Mer läsning

Annons