Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar måndag 3 oktober

Annons
Finansmannen Tom Hedelius fyller 66 år på måndag (3/10).
Stockholm (PM)
Tom Hedelius är ett av Sveriges tyngsta namn i affärsvärlden, bland annat som före detta styrelseordförande i Handelsbanken och ordförande i Industrivärden, Handelsbanksfärens maktbolag. Han var vd för Handelsbanken mellan 1978 och 1991 och därefter dess styrelseordförande i tio år. Hedelius har även varit vice ordförande i Ericsson. (PM)
-
Bordtennisspelaren Jan-Ove Waldner fyller 40 år på måndag (3/10).
Stockholm (PM)
Jan-Ove Waldner är ett sällsynt skådat bollgeni och en av bordtennissportens störste spelare. I fjol blev han överraskande fyra i OS i Aten i sin svanesång. Men han har redan vunnit allt som går att vinna; han har OS-, VM- och EM-guld i drivor. Stockholmaren slog igenom redan som 16-åring i EM 1982 tog han silver. Det blev VM-guld 1989 och igen 1997. OS-guld erövrade han 1992. (PM)
-
Fotbollspelaren Zlatan Ibrahimovic fyller 24 år på måndag (3/10).
Stockholm (PM)
Zlatan Ibrahimovic är Sveriges kanske mest omskrivne idrottsman, i alla fall sedan flytten till Juventus i italienska ligan i fjol. Det gick strålande och han valdes nyligen till den italienska ligans bästa utlänning. Den starka anfallsspelaren från invandrartäta Rosengård i Malmö är dessutom en stor fixstjärna och förebild för många unga fotbollssupportrar. (PM)
-

Bildtexter:

fd051003_1.jpg
Jan-Ove Waldner
Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Mer läsning

Annons